Problemele cu care s-a confruntat Tudor Chirilă. ”Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”

03.10.2022, 14:02
Problemele cu care s-a confruntat Tudor Chirilă. ”Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”
Problemele cu care s-a confruntat Tudor Chirilă.

Binecunoscutul actor și muzician Tudor Chrilă, în vârstă de 48 de ani, a trecut prin momente dificile în vara acestui an, după cum a dezvăluit într-un mesaj pe c are l-a postat pe contul său de pe o reșea de socializare. ”Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”, a povestiit Tudor Chirilă în medul online.

Tudor Chirilă este cunoscut ca actor și cântăreț, dar și din postura de antrenor la emisiunea ”Vocea României”, de la postul de televziune Pro TV.

Artistul a povestit, pe contul său de Facebook, că a avut probleme de sănătate în această vară, după ce a fost diagnosticat cu un edem la corzile vocale. Acesta a fost operat în Germania, iar acum se află în recuperare.

Problemele cu care s-a confruntat Tudor Chirilă.  ”Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie”

”A fost o vară foarte grea pentru mine. După turneul cu #visul american am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale. Asta m-a făcut să anulez aprope toate concertele antamate în vara care tocmai a trecut. Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie. A fost greu de hotărât mai ales că tot vara asta a murit și doamna Duțescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viață de om. Așa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap și cu niște filmări pe care trebuia să le termin. Apoi, cum spuneam, Hamburg. Am să mai vorbesc despre Hamburg și despre Mevoc Center și echipa pe care am întâlnit-o acolo. Am să scriu despre experiența asta în newsletter-ul meu”, a scris Tudor Chirilă în mediul online.

”E mult de scris din atât de multe puncte de vedere: experiență medicală, experiență psihologică, învățare, cercetare, etc. E o școală de terapie vocală diferită, însă am avut surpriza să validez metoda doamnei Duțescu cu echipa din Germania, să confirm că tot ce am făcut cu ea a fost bine și că situația nu este neapărat consecința folosirii deficitare a vocii. Spun asta pentru că știu cât de multă nevoie este în industria muzicală din România, în teatru sau chiar în film de conștentizarea importanței antrenării și folosirii vocii. Știu că eu am părăsit UNATC total descoperit pe partea asta și știu că vocea nu doar se primește, ci ulterior se educă. Pe mine m-a costat mult de tot faptul că n-am învățat nimic în facultate la capitolul ăsta. Una peste alta, sunt în plin proces de recuperare vocală, voi începe să cânt în curând și aș vrea să vă amintesc că pe 18 noiembrie Vama are la Sala Polivalentă primul show din această toamnă. Las și un 👉🏼 link la bilete în primul comentariu. Să ne vedem cu bine și… să fie voce, vorba cuiva”, a mai transmis artistul. .

 

citește și...