Prințul William al Marii Britanii a fost infectat cu coronavirus în luna aprilie. De ce a ținut informația ascunsă
Prințul William al Marii Britanii a fost infectat cu noul coronavirus în luna aprielie a acestui an. Acesta nu a vrut să facă publică informația pentru a nu-și îngrijora compatrioții.
Prinţul William al Marii Britanii, în vârstă de 38 de ani, a fost infectat cu noul coronavirus în luna aprilie, în aceeași perioadă în care şi tatăl său, prinţul Charles, a confirmat că a fost testat pozitiv, la fel ca şi prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson. Ducele de Cambridge a acuzat dificultăţi respiratorii din cauza COVID-19, scrie The Sun, citat de Agerpres.
Prințul William nu a făcut public faptul că a fost infectat cu noul coronavirus pentru că s-a temut că o astfel de informaţie ar fi putut să îi alarmeze pe compatrioţii săi. Acesta a fost în autoizolare și a fost tratat de medicii familiei regale.
Europa a depășit 10 milioane de îmbolnăviri cu COVID-19
Noile cazuri de Covid-19 în Europa s-au dublat în cinci săptămâni, depăşind pragul de 10 milioane de îmbolnăviri. Europa a înregistrat primele 5 milioane de cazuri de Covid-19 în aproape nouă luni, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters. Având 10% din populaţia lumii, Europa reprezintă aproximativ 22% din numărul global de cazuri, care este de 46,3 milioane. De asemenea, cu peste 269.000 de decese raportate, regiunea reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi de Covid-19, respectiv din totalul de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute la nivel global.
În regiune, Europa de Est are aproape o treime din totalul cazurilor raportate de coronavirus, cel mai mare număr de cazuri, în timp ce Europa de Sud a raportat cel mai mare număr de morţi, aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa. Rusia este cea mai afectată ţară din Europa de Est, cu peste 1,6 milioane de infecţii.
Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Statele Unite Ale Americii au peste nouă milioane de cazuri, cu o epidemie care se accelerează rapid.