Prințul Harry și Meghan Markle, omagiul virtual pentru prințul Philip

10.04.2021, 10:22
Prințul Harry și Meghan Markle, omagiul virtual pentru prințul Philip
Prințul Harry și Meghan Markle, omagiul virtual pentru prințul Philip

Prințul Harry și Meghan Markle au transmis un mesaj după moartea prințului Philip, soțul ereginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri, 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, care sunt stabiliți în America, au transmis un mesaj după decesul Prințului Philip. Cei doi au adus un omagiu prinţului Philip pe site-ul organizaţiei lor Archewell, relatează Agerpres.

Pe un fundal întunecat, un singur mesaj în relief, scris cu litere albe: “În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021”, a fost afişat pe site-ul web al Archewell, organizaţia de caritate şi de producţie audiovizuală fondată de cuplu anul trecut. “Vă mulţumim pentru devotament … ne veţi lipsi foarte mult” se arată în tributul virtual adus bunicului prinţului Harry.

Prinţul Philip nu va avea funeralii de stat

Westminster Abbey i-a adus, vineri seara, un omagiu ducelui de Edinburg, bătând clopotele de 99 de ori, o dată pentru fiecare an din viaţa sa, informează Hotnews. Westminster Abbey a precizat că va fi deschisă de vineri până duminică pentru rugăciuni din partea familiei. “Cu profundă tristeţe am aflat de moartea Alteţei Sale Regale Ducele de Edinburg, care a servit-o pe Majestatea Sa regina şi naţiunea noastră cu un devotament neclintit. Ne amintitm, mai rpesus de toate, un simţ al datoriei care a fost un reper în viaţa publică pentru mulţi ani. Remarcăm cu profundă recunoştinţă contribuţia sa în armată, organizaţii caritabile şi în rândul tinerilor. Suntem de asemenea profund recunoscători pentru sprijinul acordat bisericii noastre, inclusiv pentru munca sa de a strânge fonduri pentru restaurarea abaţiei”, a declarat decanul de Westminster.

Potrivit site-ului www.royal.uk, site-ul oficial al monarhiei britanice, funeraliile şi unele ceremonii vor avea loc în conformitate cu contextul crizei sanitare. Ducele de Edinburg nu va avea funeralii de stat, aşa cum şi-a dorit, a anunţat College of Arms. Trupul neînsufleţit al prinţului Philip va fi depus la Castelul Windsor, la Capela St. George, în cadrul unei ceremonii. Oficialii au transmis publicului că nu va putea participa la ceremonii din cauza contextului sanitar.

 

citește și...