Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani

09.04.2021, 14:46
Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani
Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani/ foto: profimedia

Doliu imens la Casa Regală Britanică! Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la vârsta de 99 de ani. 

Prinţul Philip a decedat! Anunțul decesului ducelui de Edimborgh a fost făcut de Casa Regală Britanică, vineri la prânz (9 aprilie).

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham, postată pe contul de Instagram, The Royal Family.

În ultima perioadă, Prințul Philip s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. El fusese internat în spital pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău. Soțul Reginei Elisabeta a petrecut o lună în spital și a suferit o operație pentru o afecțiune cardiacă pe care o avea mai demult, scrie BBC.

După externare, Prințul Philip s-a întors la Castelul Windsor, unde locuia alături de partenera lui încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Cum s-a îndrăgostit Regina Elisabeta de Prințul Philip

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei s-a întâlnit prima dată cu Regina Elisabeta pe când aceasta avea doar 13 ani. Prinţul Philip avea 18 ani și corespunda cu Regina prin scrisori, cât timp acesta era în Marina Regală.

În vara lui 1946, Prinţul Philip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta. S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947. Înainte de căsătorie, Philip a renunţat la titlul de Prinţ al Greciei şi Danemarcei, a luat titlul de Lt. Filip Mountbatten, după numele mamei sale. După nuntă, el a primit titlul de Alteţa Sa Regală.

”A fost, pur și simplu, sprijinul meu în toți acești ani. Eu și întreaga sa familie, precum și această țară și atâtea altele, îi datorăm mult mai mult decât va pretinde vreodată de la noi și mult mai mult decât vom ști vreodată”, a declarat regina Elisabeta la banchetul organizat cu ocazia nunții de aur, în 1997.

Primul copil al cuplului regal, prinţul Charles Philip Arthur George, s-a născut în 1948. El a fost urmat de prinţesa Anne Elizabeth Alice Louise (născută în 1950), prinţul Andrew Albert Christian Edward (născut în 1960) şi prinţul Edward Anthony Richard Louis (născut în 1964).

citește și...