Primul ofițer de rang înalt din Rusia a fost ucis într-un atac cu rachete. Femeie colonel pretindea că face parte din forțele regulate ucrainene pentru a comite crime

04.08.2022, 18:36

Un comandant rus care s-a lăudat cu cât de mult îi plăcea să ucidă ucraineni și ale cărui trupe au tras asupra civililor din regiunea Donbass a fost ucis într-un atac cu rachete. Potrivit forțelor armate ucrainene, ea s-a deghizat deseori în membru al forțelor armate regulate ucrainene pentru a comite crime de război cu scopul de a le discredita.

Locotenent-colonelul Olga “Kursa” Kachura, în vârstă de 52 de ani, a fost ucis pe loc după ce o rachetă ucraineană i-a lovit mașina în timp ce conducea în orașul Horlivka, în regiunea ucraineană Donețk.

Kachura, primul ofițer rus care a murit în războiul din Ucraina, era colonel într-un divizion de artilerie cu rachete care a bombardat civilii din Republica Populară Donețk, potrivit dailymail.co.uk.

Primul ofițer de rang înalt din Rusia a fost ucis într-un atac cu rachete

Unitatea sa a tras asupra civililor din regiunea Donbass, iar Kachura s-a lăudat mai târziu în interviuri pe canalele de propagandă ale Kremlinului că i-a plăcut să ucidă ucraineni.

Kachura, originară din Ucraina, care a lucrat la secția de poliție din Horlivka, ar fi dezertat de partea pro-rusă în 2014, după ce Putin a instigat o revoltă rebelă în Donbass.

Femeia s-a deghizat deseori în membru al forțelor armate regulate ucrainene pentru a comite crime de război

Potrivit forțelor armate ucrainene, ea s-a deghizat deseori în membru al forțelor armate regulate ucrainene pentru a comite crime de război cu scopul de a le discredita.

“(Kachura a fost) vinovată de bombardarea orașelor din Donbass și de uciderea civililor”, a declarat jurnalistul ucrainean Denis Kazanskyi. “În Ucraina, ea a fost condamnată la 12 ani de închisoare.”

Mama a doi copii, care a fost decorată postum cu titlul de Erou al Rusiei, era colonel în cadrul forțelor armate ale statului-marionetă rusesc Republica Populară Donețk, unde a comandat un divizion de artilerie cu rachete desfășurat împotriva Ucrainei

Ea devine unul dintre cei mai tineri ofițeri superiori ruși care au fost uciși în Ucraina, pe fondul invaziei brutale în curs de desfășurare a președintelui rus în această țară, în care forțele ucrainene și-au apărat cu înverșunare țara.

Kachura a fost un investigator de carieră în cadrul poliției, ajungând la gradul de locotenent-colonel înainte de a se alătura forțelor separatiste susținute de Putin. A servit în Brigada a 3-a separată de pușcași motorizați Berkut a Corpului 1 de armată al RPD și a comandat o divizie Grad MLRS în Horlivka. Sub comanda sa se aflau 140 de artileriști.

Mama a doi copii, aceasta fusese rănită de mai multe ori în atacuri anterioare. Din 2015, ea deținea gradul de colonel în cadrul Forțelor Armate ale RPD.

Anul trecut, Ucraina a condamnat-o pe Kachura la 12 ani de închisoare în contumacie cu confiscarea proprietății pentru “participare la un grup terorist sau la o organizație teroristă”.  Ea a fost președinta Asociației de Powerlifting din Horlivka și a fost cetățean de onoare al orașului, care avea un parteneriat cu Barnsley din Anglia.

Moartea lui Kochura vine după înmormântarea primei femei soldat rus ucise în Ucraina luna trecută.

Între timp, Putin a mai pierdut încă doi colonei în forțele sale armate rusești în această săptămână, cea mai recentă dovadă a tributului devastator pe care l-au luat gradele sale superioare.

Locotenent-colonelul parașutist Ivan Pozdeev a servit în Brigada de Asalt Aeropurtat Kutuzov din Ulianovsk.

Șeful interimar al Republicii Komi, Vladimir Uyba, a declarat că acesta “a murit ca un erou în timpul operațiunii speciale de război din Ucraina”.
Rusia a încercat să ascundă numărul de decese de profil înalt din Ucraina.

De asemenea, a ieșit la iveală faptul că locotenent-colonelul Denis Sorokin, un bărbat căsătorit și tată a doi copii, a murit lângă Melitopol la începutul războiului. El era comandantul unui batalion de asalt care a fost, de asemenea, decorat postum cu titlul de Erou al Rusiei.

 

citește și...