Primul elev depistat cu coronavirus la un liceu din Iași

09.06.2020, 11:54
Primul elev depistat cu coronavirus la un liceu din Iași
Primul elev depistat cu coronavirus la un liceu din Iași

Marți a fost raportat primul caz de elev infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv Iași.

Elevul a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională săptămâna trecută, miercuri şi joi.

Miecuri, bunica sa a fost testată pentru că urma să facă o operaţie şi a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus.

„Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv. El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, potrivit Digi24.

Colegii cu care elevul a intrat în contact nu mai vin la școală.

„Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP. Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată”, a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul liceului din Iaşi.

20.604 cazuri de COVID-19 în țara noastră

Bilanțul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus În România, a ajuns la 20.604.

Potrivit datelor publicate luni de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei de coronavirus în România 14.826 de pacienți s-au vindecat.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 506.115 de teste pentu coronavirus.

Numărul de decese raportat luni la prânz era de 1.334.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.304 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia, 114 au decedat, iar 28 au fost declarați vindecați, precizează Hotnews.

citește și...