Cum se va desfășura Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială

08.06.2020, 14:48
Cum se va desfășura Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială
Vor participa doar elevii care au temperatura peste 37,3 grade/ foto: pixabay

Anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus, Evaluarea Națională se va desfășura în alt mod! Astfel, va fi o sesiune specială, la care vor participa doar elevii care au temperatura peste 37,3 grade, cei internați sau cei care se află în carantină în ziua examenelor oficiale de Evaluare Națională.

Cum se va desfășura Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Va avea loc la două săptămâni după sesiunea oficială, respectiv începând cu data de 29 iunie.

Sesiune specială la Evaluarea Națională

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a venit și cu câteva precizări despre Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Elevii care vor participa la sesiunea specială a Evaluării Naţionale sau Bacalaureatului şi care au susţinut una dintre probe în prima sesiune nu vor susţine din nou acea probă.

‘Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas’, a explicat Monica Anisie, scrie Digi24.

Vor fi cadre medicale la examene

Probele sesiunii speciale de la Evaluarea Națională se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie.

Pe toată perioada desfășurării examenelor, Ministrul Educaţiei a spus că se vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus. În plus, ea a mai declarat că până la 15 iunie, conform legii privind starea de alertă, este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile interioare. De asemenea, la fața locului se vor afla și cadre medicale.

citește și...