Focar de coronavirus în secția de chirurgie plastică din Spitalul Județean Slatina

08.06.2020, 09:21
Focar de coronavirus în secția de chirurgie plastică din Spitalul Județean Slatina
Focar de coronavirus în secția de chirurgie plastică din Spitalul Județean Slatina

Focar de coronavirus în secția de chirurgie plastică de la Spitalul Județean de Urgență din Slatina. Patru pacienți au fost confirmați pozitiv și nu se mai fac internări.

Primul pacient al secției care a fost testat pozitiv cu coronavirus este un bărbat în vârstă de 63 de ani. Acesta a fost internat în data de 31 mai, iar în data de 5 iunie a prezentat febră.

„Procedurile medicale şi tratamentele aplicate pacientului de către personalul secţiei Chirurgie Plastică au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale. În data de 05.06.2020, pacientul a prezentat sindrom febril şi, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un ‘salon tampon’ şi a fost testat COVID-19 în laboratorul SJU Slatina, rezultatul din data de 06.06.2020 fiind pozitiv”, se arată într-un comunicat al spitalului, potrivit Digi24.

Au fost testați toți pacienții internați pe secție

Ulterior au fost testați toți pacienții internați la secția de chirurgie plastică a spitalului, fiind depistate alte trei cazuri de infectare cu coronavirus.

„În data de 07.06.2020, toţi pacienţii internaţi în cadrul secţiei, asimptomatici, în număr de 12 (chiar dacă pacientul a avut contact direct doar cu trei persoane) au fost testaţi COVID-19. Din totalul probelor recoltate, nouă rezultate au fost negative, iar trei pozitive. Întrucât doi dintre pacienţi nu mai necesitau îngrijire de specialitate în cadrul secţiei Chirurgie Plastică, au fost mutaţi în corpul SJU Slatina dedicat tratării patologiei COVID-19, iar cel de-al treilea pacient va fi transferat la o unitate spitalicească – suport COVID-19”, se mai precizează în comunicat.

Personalul secţiei este asimptomatic şi va fi testat pentru COVID-19 în zilele următoare.

Până acum pe teritoriul României, au fost confirmate 20.479 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate și externate.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 144 de pacienți. De asemenea, la noi în țară, în carantină instituționalizată sunt 2.468 de persoane.

Alte 94.475 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. În plus, au fost prelucrate 503.200 de teste.

citește și...