Primele localități care intră în carantină în noul val al pandemiei

11.09.2021, 13:58
Primele localități care intră în carantină în noul val al pandemiei
Primele localități care intră în carantină în noul val al pandemiei

S-a aflat care sunt primele localități care intră în carantină în acest nou val al pandemiei. Șeful Departamentuluyi pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat vineri seară, la Digi24, că a semnat ordine de carantinare pentru câteva localități din județul Satu Mare, unde rata de incidență a cazurilor de COVID a depășit 6 la mie.

 

Câteva localități din Satu Mare intră în carantină în acest val patru al pandemie de coronavirus. Este vorba despre instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021, de la ora 00:00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23:59.

 

Primele localități care intră în carantină în noul val al pandemiei . Raed Arafat: ”Este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi”

„Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi. Am semnat semnat înainte să ajung la dumneavoastră ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care au depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă. Sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici, care au depăşit (rata de incidență) 6 la mie şi au obţinut un punctaj mare pe punctajul INSP, că nu e numai incidența, sunt mai multe aspecte care se analizează. Iar astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul INSP, la propunerea DSP-ului, au propus carantinarea, care va intra de mâine (în vigoare) în localităţile respective”, a declarat Raed Arafat vineri, transmite Digi24.

Carantinarea urmărește o limitare a circulației persoanelor și a deplasărilor.

citește și...