Prețul cerut de Man Utd pentru preluare este acum “mai mic” decât cel dorit de Glazers

13.12.2022, 15:30

Proprietarii lui Manchester United, The Glazers, caută să vândă clubul după ani de proteste din partea suporterilor, iar aceeași companie care a ajutat la vânzarea lui Chelsea este implicată. Raine Group a evaluat United la un preț cuprins între 6 și 7 miliarde de lire sterline – potențial cu o treime mai puțin decât ceea ce Glazers sperau să obțină în urma unei vânzări complete a clubului. 

Prețul cerut pentru Manchester United a fost dezvăluit de Raine Group, care se ocupă de potențiala vânzare a clubului, și este mai mic decât cel dorit inițial de Glazers.

În luna noiembrie a acestui an, s-a anunțat că nepopularii proprietari ai grupării de pe Old Trafford erau deschiși la vânzarea completă a clubului. La momentul respectiv, s-a stabilit un preț de 9 miliarde de lire sterline – dar cifra reală ar putea fi mult mai mică.

Prețul cerut de Man Utd pentru preluare este acum “mai mic” decât cel dorit de Glazers

Potrivit The Athletic, Raine Group a evaluat United la un preț cuprins între 6 și 7 miliarde de lire sterline – potențial cu o treime mai puțin decât ceea ce Glazers sperau să obțină în urma unei vânzări complete a clubului. Grupul de bănci de investiții are drepturi exclusive asupra consultanței și gestionării vânzării Red Devils – la fel ca și în cazul lui Chelsea în vară.

Cu acea ocazie, Blues au fost vânduți pentru suma totală de 4,25 miliarde de lire sterline, după ce guvernul britanic a aprobat cumpărarea de la miliardarul american Todd Boehly. Impactul acelei vânzări se pare că i-a impresionat pe Glazers, care sunt dornici să încaseze bani și acum.

Cine este serios interesat de achiziționarea lui United

Cu toate acestea, vânzarea lui Chelsea a stârnit mult interes, peste 20 de potențiali pretendenți dorind să preia clubul din vestul Londrei. Rămâne de văzut cine este serios interesat de achiziționarea lui United – având în vedere sumele de bani vehiculate.

The Athletic mai informează că evaluarea Raine Group vine cu obiectivul de a finaliza o vânzare în primul trimestru al anului 2023. Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi o exagerare, având în vedere că unele surse din City of London citate de raport insistă asupra sumei de 6 miliarde de lire sterline până la 7 miliarde de lire sterline “depășește cu mult realitatea”.

De asemenea, s-a remarcat totuși că Raine Group nu se află sub aceleași constrângeri de timp care au existat la Chelsea, unde Roman Abramovici a fost forțat să vândă din cauza faptului că activele sale au fost înghețate de guvernul britanic în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

S-ar putea ca termenul să fie prelungit pe parcursul anului până când se va găsi un cumpărător potrivit pentru United. Cu toate acestea, Football Benchmark a susținut că ar putea fi nevoită să reducă drastic prețul până la 2,4 miliarde de lire sterline.

Andrea Sartori, directorul executiv al Football Benchmark, a declarat: “Diferența dintre prețul de tranzacție vehiculat și valoarea teoretică a Manchester United FC pare enormă”.

citește și...