Președintele rus a primit un grup de mame ale soldaților care au murit în război pentru a-și exprima durerea

27.11.2022, 14:01

“Împărtășim durerea voastră”, a declarat președintele rus Vladimir Putin în fața unui grup de mame ale unor soldați care au luptat în războiul din Ucraina și care au fost uciși în timpul conflictului. “Vreau să știți că eu personal și toți liderii țării împărtășim această durere”, a spus președintele. El i-a spus chiar unei mame că fiul ei “și-a atins scopul” și că “nu a murit în zadar”.

Putin a apărut în fața presei la reședința sa de stat de lângă Moscova. Unele dintre mamele care au fost chemate să se întâlnească ieri cu președintele sunt membre ale unor mișcări pro-Kremlin. Criticii consideră că au fost alese cu grijă pentru această ocazie.

La întâlnire au participat 17 mame, unele dintre ele purtând eșarfe întunecate pe cap, ca simbol al doliului. Putin a profitat de ocazie pentru a transmite condoleanțele sale și ale tuturor liderilor țării. “Vreau să știți că eu personal și toți liderii țării împărtășim această durere”, a spus președintele. El i-a spus chiar unei mame că fiul ei “și-a atins scopul” și că “nu a murit în zadar”, potrivit CNN.

Președintele rus a primit un grup de mame ale soldaților care au murit în război

O declarație publicată câteva ore mai târziu de Kremlin a dezvăluit că Putin a dorit să se întâlnească față în față cu mamele pentru a le asculta despre situația de pe teren, deși a spus că a vorbit ocazional cu soldații ruși de pe linia frontului.

La întâlnire au participat, de asemenea, un membru al Frontului Popular al Întregii Rusii, susținut de Kremlin, și un participant al organizației Combat Brotherhood.

Războiul în cifre

Potrivit ultimelor estimări rusești, numărul victimelor de pe câmpul de luptă indică aproape 6.000 de morți militari în primele șase luni ale conflictului. Cu toate acestea, forțele armate ucrainene au susținut că aproximativ 85.000 de militari ruși au fost uciși în luptă.

Pe de altă parte, cel mai înalt general american, Mark Milley, a declarat că aproximativ 100.000 de soldați ruși și 100.000 de soldați ucraineni au fost uciși sau răniți de la începutul războiului, la 24 februarie 2022.

Pe lângă victimele de pe front, mulți rezerviști și familiile acestora s-au plâns de condițiile precare în care trăiesc. Mulți au fost trimiși fără o pregătire de calitate și fără arme și îmbrăcăminte adecvate.

citește și...