Cum arată cutia cu “jucării mortale” a Rusiei. Vladimir Putin a prezentat arme rusești, tancuri și rachete. Liderul rus a afirmat că “super soldații” modificați genetic vor fi incapabili să simtă “durere sau frică”

18.08.2022, 13:01

Vladimir Putin a dezvăluit săptămâna aceasta cutia cu “jucării militare mortale” a Rusiei, prezentând tancuri, rachete și teste cerebrale pentru “super-soldați”. Liderul rus a afirmat anterior că “super soldații” modificați genetic, incapabili să simtă “durere sau frică”, ar putea deveni în curând o realitate.

Dictatorul rus, în vârstă de 69 de ani, s-a lăudat cu faptul că echipamentul soldaților săi este cu “zeci de ani” înaintea Occidentului, în cadrul convenției anuale de armament a țării de la periferi a Moscovei.

Tancurile de luptă T-72, camioanele blindate BMP K-17 și obuzele autopropulsate de mortiere grele Tulpan au fost prezentate cumpărătorilor străini la expoziția Army-2022 din Patriot Park, Alabino, transmite dailystar.co.uk.

 

Teste cerebrale pentru “super-soldați”

Putin a declarat că peste 28.000 de “mostre moderne de produse militare și cu dublă utilizare” au fost expuse de 1.500 de producători ruși delegaților din 72 de țări.

Un soldat rus a fost fotografiat pregătindu-se pentru un “test cerebral” pe un student militar la marea expoziție militară. Ucenicul soldat în uniformă militară completă a fost văzut în timp ce era conectat cu cabluri de către un ofițer, urmând o diagramă complicată în fundal.

“Super soldații” modificați genetic, incapabili să simtă “durere sau frică”

Putin a afirmat anterior că “super soldații” modificați genetic, incapabili să simtă “durere sau frică”, ar putea deveni în curând o realitate.

De asemenea, a fost prezentat un câine robot cu patru picioare, văzut pe podea în timp ce ținea în spate un lansator de grenade propulsate de rachete.

Robotul – îmbrăcat într-un costum asemănător cu cel al unui ninja – este capabil să se ghemuiască pe podea, ceea ce face mai greu de observat de către inamic, în timp ce așteaptă să lanseze o rachetă.

Potrivit agenției ruse de știri de stat RIA Novosti, robotul, denumit sistemul M-81, va putea transporta arme și muniții și le va putea lansa în timpul luptei.
De asemenea, a fost expus un prototip al “primului camion militar cu conducere autonomă” Ural, care se pare că poate parcurge până la 80 km pe oră.

Putin a folosit, de asemenea, expoziția pentru a-și etala presupusele “trofee ucrainene” – inclusiv un obuzier M777 și o rachetă Tochka-U doborâtă și capturată de trupele sale.

“Suntem pregătiți să le oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme”

Rusia se situează pe locul al doilea după SUA, cu vânzări de armament de aproximativ 12,4 miliarde de lire sterline pe an – aproape o cincime din piața globală de export.

Dar se spune că șefii de la Kremlin s-au confruntat cu reacții de respingere din partea unor aliați cheie, precum India și Egipt, deoarece armele și tacticile lui Putin nu au dat rezultate în Ucraina, ceea ce face ca exporturile sale de arme să fie mai puțin atractive pentru potențialii cumpărători.

Luni, la deschiderea convenției, Putin a promis că îi va înarma pe aliați cu “cele mai moderne arme” – și s-a lăudat că puterea militară a Rusiei este cu “mulți ani, dacă nu chiar decenii” înaintea rivalilor săi occidentali.

De la invazia din Ucraina, Rusia a ținut să ofere sprijin țărilor pe care le consideră aliați din America Latină, Africa și Asia – inclusiv prin vânzarea de arme avansate și tehnologie militară.

Un oficial rus de rang înalt s-a întâlnit cu comandantul forțelor de securitate palestiniene pentru a discuta despre cooperarea militară și de informații în cadrul expoziției.

Iar Ministerul rus al Apărării a declarat că a purtat discuții cu națiunea vest-africană Mali cu privire la consolidarea capacităților sale de apărare.

Putin a promis luni, la deschiderea expoziției Army-2022: “Suntem pregătiți să le oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, până la aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot”.

“Aproape toate acestea au fost folosite de mai multe ori în operațiuni de luptă reale. Multe dintre ele sunt cu ani, dacă nu cu zeci de ani, înaintea omologilor lor străini. Iar în ceea ce privește caracteristicile tactice și tehnice, sunt net superioare acestora.”

Ruth Deyermond, lector senior la Departamentul de Studii de Război de la King’s College London, a declarat că performanța lui Putin în Ucraina a fost un “dezastru” pentru credibilitatea sa militară.

Ea a spus: “Odată cu prăbușirea relațiilor economice cu Occidentul, Rusia este și mai dependentă de comerțul cu arme decât era înainte, așa că nu este surprinzător faptul că Putin este atât de dornic să le promoveze la cât mai mulți clienți non-occidentali.

Marea problemă pentru el este că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost un dezastru pentru credibilitatea militară rusă – performanța lor a fost o reclamă foarte slabă pentru armele lor.”

citește și...