Premieră mondială. O companie aeriană va introduce paturi supraetajate la clasa economică

29.06.2022, 14:29

Până în 2024, pasagerii vor putea dormi pe rute pe distanțe foarte lungi Este ceva ce nu oferă nicio altă companie aeriană, iar acum o companie australiană poate experimenta ceea ce a fost descris drept „cel mai bun somn din cer”.  Directorul executiv al Air New Zealand, a declarat că paturile de tip buncăr vor fi „o adevărată schimbare pentru experienţa de călătorie la clasa economică”.

Unul dintre cele mai enervante lucruri despre un zbor este faptul că nu poți dormi.

Air New Zealand va introduce „primele dormitoare din lume” la clasa economică, cunoscută sub numele de Skynest

Premieră la nivel mondial

Pentru australianii care călătoresc în Europa sau oriunde în afara țării, călătoria poate dura până la 24 de ore. Odată ce ați vizionat mai multe filme, singura opțiune rămasă este somnul, lucru pe care mulți se chinuie să o facă. Cu toate acestea, Air New Zealand a zguduit complet lucrurile odată cu introducerea noilor sale Dreamliners.

Air New Zealand va permite în curând pasagerilor de la clasa economică să se întindă şi să doarmă în paturi supraetajate, în avioanele sale, în încercarea de a atrage pasagerii pe zborurile sale lungi de peste 17 ore. Potrivit companiei, este o premieră la nivel mondial, iar primele cabine vor fi instalate până în anul 2024,

Ce preț va avea “sesiunea de odihnă”

Pasagerii vor putea rezerva “sesiuni de odihnă”, de patru ore, în cușetele de dormit, pe care compania aeriană le-a numit “Skynest” și pentru care se va achita un cost suplimentar.

Paturile au o dimensiune de doi metri pe 58 de centimetri, şi sunt echipate cu pernă, pătură şi perdele pentru a păstra inimitatea pasagerilor. Călătorii vor putea rezerva în avans anumite intervale orare pentru a se putea odihni în aceste cuşete pe durata unui zbor pe distanţe lungi.

Fiecare pat vine cu propria perdea care conferă intimitate, dar și cu o pernă și un cearșaf, care vor fi schimbate pentru fiecare nou ocupant.

Pasagerilor din clasa premium şi din clasa economică obişnuită li se vor vinde în continuare scaune tradiţionale care nu se înclină şi nu se transformă într-un pat.

O purtătoare de cuvânt a Air New Zealand a declarat pentru The Guardian că, deşi costul de rezervare pentru o sesiune de patru ore într-unul dintre paturi nu a fost încă stabilit, acesta va fi deschis doar pentru pasagerii de la clasa economică obişnuită şi premium.

Pasagerii vor putea rezerva doar o singură sesiune într-un pat pe zbor, deoarece se aşteaptă ca cererea pentru cele peste 200 de locuri din întreaga cabină economică să fie una extrem de mare.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că numărul de paturi va fi limitat la o singură persoană pe rând. Compania aeriană dezvoltă un sistem de rezervări pentru aceste sesiuni de odihnă.

Greg Foran, directorul executiv al Air New Zealand, a declarat că paturile de tip buncăr vor fi „o adevărată schimbare pentru experienţa de călătorie la clasa economică”.

citește și...