Companii aeriene neobișnuite care au existat cu adevărat. De la zboruri cu pasageri în bikini până la clienți nud

13.05.2022, 19:45

La sfârșitul anilor 1970, guvernul SUA a reglementat industria aeriană, eliminând controlul federal asupra tarifelor, rutelor și a introdus noi companii aeriene pe piață.
Drept urmare, a apărut o serie de noi companii aeriene începând cu anii 1980, iar unele dintre ele au fost deosebit de neobișnuite. Au existat câteva companii aeriene ciudate în istoria aviației. O companie aeriană le-a permis pasagerilor să zboare nud, iar o altă companie aeriană a prezentat oaspeți în bikini. Hai să aruncăm o privire.

 Pet Airways 

Fondată în 2009 în Delray Beach, Florida, Pet Airways a fost o companie aeriană dedicată exclusiv animalelor de companie, cum ar fi pisicile și câinii — sau pawsengers, așa cum le numeau ei.
Au zburat, fără proprietarii lor, în cabina principală a aeronavelor special adaptate în care scaunele fuseseră înlocuite cu portavioane.
Fiecare aeronavă putea transporta aproximativ 50 de animale de companie, „Pet Attendants” verificându-le la fiecare 15 minute. Înainte de decolare, animalele au primit o plimbare înainte de zbor și o pauză de baie în saloanele de aeroport special amenajate.

Compania aeriană a funcționat timp de aproximativ doi ani, deservind pentru orașe din SUA, precum New York, LA, Denver, Chicago și Atlanta. Tarifele au început de la 150 de dolari și ajungeau până la 1.200 de dolari, în funcție de dimensiunea animalului.

În 2012, compania aeriană a avut probleme financiare și a început să anuleze zboruri, înainte de a înceta complet operațiunile în anul următor, după ce a transportat aproximativ 9.000 de animale de companie.
Cu toate acestea, site-ul său este încă activ și un mesaj afirmă „Zboruri care vor începe, post Covid, sperăm la jumătatea anului 2022”, sugerând că ar putea exista o a doua viață la orizont pentru animalul de companie.

Hooters Air

În 2002, Robert Brooks, președintele lanțului de restaurante Hooters, a achiziționat Pace Airlines, un transportator charter cu o flotă de opt avioane, majoritatea Boeing 737. Anul următor a transformat-o în Hooters Air, o companie aeriană concepută după lanțul de restaurante.

„Fete Hooters” se aflau la bord și găzduiau jocuri cu premii gadget — purtând aceeași „uniformă” a unui restaurant celebru.
Cu toate acestea, ei nu au servit mâncare și nici nu s-au ocupat de sarcinile la bord, deoarece acestea au fost efectuate de trei însoțitori de bord certificati FAA.

Datorită prețului său bugetar și a conexiunilor directe cu orașe precum Atlanta, Newark și Baltimore, Hooters Air a atras pasageri de tot felul — mai ales jucători de golf și turiști, dar și familii.
Cu toate acestea, nu a avut niciodată suficient succes pentru a face bani și și-a încetat operațiunile la începutul anului 2006, din cauza creșterii prețurilor la combustibil în urma uraganelor Katrina și Rita.

The Lord’s Airline

Fără alcool la bord, Biblii, doar filme religioase prezentate: acestea au fost caracteristicile unice ale companiei aeriene The Lord’s Airline, fondată de omul de afaceri  Ari Marshall din New Jersey, când a cumpărat un vechi DC-8 care trebuia să fie singurul avion al companiei aeriene.

Planul era de a avea trei zboruri săptămânale de la Miami la Aeroportul Ben Gurion din Israel, oferind o rută directă către Ierusalim, la aproximativ 30 de mile distanță.
La acea vreme, pelerinii religioși care căutau să ajungă în Țara Sfântă trebuiau să prindă un zbor de legătură către New York.

Până în 1987, totuși, compania aeriană nu a reușit să se califice pentru o licență FA

Din cauza modificărilor și lucrărilor de întreținere neterminate ale aeronavei, investitorii au devenit nervoși și l-au îndepărtat pe omul de afaceri, instalând un nou consiliu de administrație.
Noul președinte, Theodore Lyszczasz, nu s-a întâlnit cu Ari și cei doi au început să se ceartă în presă.
În cele din urmă, Lyszczasz și fratele său s-au prezentat la casa lui Marshall, cerând înregistrări corporative, ceea ce a dus, potrivit rapoartelor ziarelor, la o ceartă, iar Marshall i-a dat în judecată. Au fost achitați, dar Compania Aeriană a Lordului a pierit în cele din urmă și aeronava a ajuns să își înceteze operațiunile.

Bikini Airlines

VietJet Air a dus ideea unor hosties atractive la nivelul următor. O femeie de afaceri vietnameză și directorul general al companiei aeriene, Nguyen Thi Phuong Thao, a avut ideea de a-și convinge angajatele să poarte bikini.

În mod ciudat, planul a funcționat genial. De atunci, ea a devenit prima femeie miliardară din Vietnam și are o avere netă de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Nude Airlines

Germanii sunt cunoscuți pentru că sunt curajoși când vine vorba de nuditate.

Acești pasageri, rezervați de o agenție de turism germană, s-au dezbrăcat la o înălțime de 30.000 de metri. Totuși, trebuiau să fie îmbrăcați complet la decolare și la aterizare. Zborurile au făcut parte dintr-o excursie de o zi din orașul german Erfurt la o stațiune de la Marea Baltică.

citește și...