Prăjitură delicioasă, preparată în 5 minute. Cel mai delicios desert cu apă minerală

27.04.2022, 21:26

Vremurile dificile necesită măsuri creative și, printre multe lucruri, aceasta include și reinventarea modului în care gătim și coacem. Tortul cu apă spumantă de 5 minute este o prăjitură făcută cu zahăr, ouă, ulei, apă gazoasă, făină, drojdie, lămâie și opțional, chipsuri de ciocolată; care se prepară în mai puțin de 5 minute.

Fără lapte, fără unt, doar ingrediente simple. Acest tort cu apă minerală este absolut magic și perfect pentru micul dejun sau ora ceaiului!

Ușor și rapid de preparat, moale și delicată, apa minerală ajută aluatul să crească, această prăjitură poate fi consumată la ca desert însoțită de crema de mascarpone, de exemplu.

 

Ingrediente pentru 6 porții

  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apă spumante
  • 160 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 lămâie (coaja rasă) sau extract de vanilie
  • chipsuri de ciocolată (opțiune)

Mod de preparare:

Într-un bol, adăugați ouăle la temperatura camerei și zahărul.
Bateți până obțineți un amestec limpede și spumos.
Adăugați uleiul și apa în timp ce continuați să amestecați ingredientele.
Într-un alt bol, amestecați coaja de lămâie rasă, făina și praful de copt și încorporați treptat în amestec.
Ungeți și făinați o tigaie cu coș cu diametrul de 22 până la 24 cm.
Se toarnă amestecul în formă și apoi fulgiile de ciocolată înfăinate.
Preîncălziți cuptorul în modul static la 180 ° C.
Se coace aproximativ 30 min.
Testați scobitoarea care ar trebui să iasă uscată din centrul prăjiturii dacă tortul este copt.
Lasă să se răcească.
Se demolează și se pune într-un vas de servire.
Se presară cu zahăr pudră și se servește.