Rețetă prăjitura ”Bounty”. O prăjitură delicioasă și ușor de făcut

25.02.2022, 19:09

Batoanele de ciocolată Bounty pot fi destul de inventive – oamenii par să iubească sau să urăsc nuca de cocos în deserturi!  Ei bine, o să-ți placă această prăjitură delicioasă și ușor de făcut. Este o prăjitură de ciocolată cu nucă de cocos.

Prăjituria este atât de ușor de făcut și ușor de decorat, iar acest tort cu ciocolată și nucă de cocos este o combinație dulce. Nu este o combinație delicioasă?

Ingrediente

  • Blat
    3 oua
    3 linguri lapte
    100 gr unt
    100 gr zahar
    200 gr faina
    2 linguri cacao
    o linguriță praf de copt
    Crema
    300 ml lapte
    3 linguri rase gris
    100 gr unt
    100 gr zahar
    100 gr nuca de cocos
    Sirop
    3 linguri zahar
    100 ml lapte
    Glazura
    200 gr ciocolata cu lapte
    5 linguri lapte
    50 gr unt

Mod de preparare

Blat

Mixează untul, lașat la temperatura camerei, cu zaharul, până devine spuma.

Adaugă ouăle, unul cate unul, mixând după fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt și cacaua și adaugă în trei etape, peste oua, alternând cu adăugarea laptelui, mixând în continuu la cea mai mica viteza a mixerului.

Omogenizează, întinde compoziția într-o tava de 20/30 cm tapetata cu hârtie de copt, nivelează și coace blatul la foc mic până devine neted la suprafață și trece testul cu scobitoarea.

Lasă-l la răcit.

Sirop

Caramelizează zaharul și stinge adăugând laptele. Mai lasă pe foc până se diluează caramelul, având grija să nu dai laptele în foc.

Siropul rece îl torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care în prealabil l-ai înțepat pe ici colo c-o furculiță pentru a absorbi tot siropul.

Crema

Pune laptele rece la foc împreună cu zaharul, untul  și cele 3 linguri de gris.

Amesteca până da în clocot, mai lasă 3 minute amestecând incontinuu .

Ia de pe foc și adaugă nuca de cocos, țoață o data. Omogenizează și întinde crema calda peste prăjitură. Nivelează cât poți de bine.

Glazura

Omogenizează toate ingredientele pentru glazura punandu-le într-un ibric, la foc mic și amestecând incontinuu.

Toarnă glazura peste crema rece, nivelează și da tava la frigider pentru o ora.

Porționează cu un cuțit ascuțit.