Prăjitură cu mămăligă și lămâie. Un desert simplu și rafinat

08.08.2022, 19:36

Această prăjitură se face cu făină de porumb și făină de migdale. Acoperită cu un sirop de lămâie dulce și acrișor și un praf de zahăr pudră. De departe cea mai bună prăjitură cu mămăligă. Tortul cu mămăligă și lămâie este un desert delicios, elegant, fără gluten. Simplu și rafinat. Modul perfect de a încheia o masă.

Prăjitură simplă și simplă cu mămăligă și lămâie, o prăjitură rustică în stil italian făcută cu făină de porumb integrală și multă lămâie proaspătă. Prăjitura cu mămăligă și lămâie este un desert simplu care se face cu câteva ingrediente simple.

Ingrediente

1 cană de unt nesărat (sau 2/3 cană de ulei)
1/2 cană de zahăr
11/2 cană de făină de migdale
1 cană de polenta
1 lămâie (coajă și suc)
1 linguriță de praf de copt
3 ouă

Mod de preparare

Se bate zahărul cu untul, sarea și coaja de lămâie. Adăugați câte un ou pe rând, continuând să bateți. Terminați ouăle, adăugați făina de porumb cu făina de migdale, alternând cu sucul de lămâie. Se amestecă ușor cu o spatulă. Adăugați praful de copt. Ungeți o tavă de copt de 22 cm (8,6 inch) și turnați amestecul. Coaceți la 338 ° F (170 ° C) timp de aproximativ 50 de minute. Testați cu scobitoarea și, dacă este necesar, continuați pentru încă 5 minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de a le desface. Se presară cu zahăr pudră numai când prăjitura este rece.

Se poate servi cu fructe proaspete, frișcă sau înghețată.

Păstrați acoperit la temperatura camerei timp de3-4 zile.

 

 

 

citește și...