Batoanele cu nucă de cocos. Desertul perfect de vară

07.08.2022, 19:47

Nuca de cocos este folosită atât pentru a aromatiza, cât și pentru a îmbogăți mâncărurile. Adăugați lapte sau smântână de nucă de cocos în supe, curry sau deserturi sau adăugați nucă de cocos deshidratată sau mărunțită în produsele de patiserie sau în deserturi pentru o aromă tropicală superbă.

Aceste batoane cu unt de nucă de cocos sunt perfecte pentru iubitorii de nucă de cocos din viața ta. Sunt untoase, dulci și pline de nucă de cocos!

Batoanele cu nucă de cocos cu unt au o crustă acoperită cu un strat bogat de nucă de cocos făcut din lapte condensat îndulcit și multă nucă de cocos îndulcită și mărunțită.

Ingrediente:

2 căni de făină de toate tipurile
1 cană de zahăr brun ambalat
1/2 linguriță de sare
1 cană de unt, topit

UMPLUTURĂ:

3 ouă mari
1 (14 1/2 uncii) cutie de lapte condensat îndulcit
1/2 cană de făină de toate tipurile
1/4 cană de zahăr brun ambalat
1/4 cană de unt, topit
3 lingurițe de extract de vanilie
1/2 linguriță de sare
4 căni de fulgi de nucă de cocos, împărțiți

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350°. Tapetați o tavă de copt de 13×9-in. cu hârtie pergament, lăsând capetele să se extindă pe laturi. Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul brun și sarea; încorporați 1 cană de unt topit. Presărați pe fundul tăvii pregătite. Coaceți 12-15 minute sau până când se rumenesc ușor. Se lasă să se răcească 10 minute pe un grătar de sârmă. Reduceți setarea cuptorului la 325°. Într-un castron mare, bateți primele șapte ingrediente pentru umplutură până se amestecă; încorporați 3 căni de nucă de cocos. Se toarnă peste crustă; se presară cu restul de nucă de cocos. Coaceți la cuptor 25-30 de minute sau până când devine ușor aurie. Se răcește în tavă pe un grătar de sârmă. Ridicând cu hârtie pergament, scoateți din tavă. Se taie în batoane.

citește și...