Prăjitură cu caise uscate și nuci. Un desert special pentru duminica în familie

06.08.2022, 20:08

Dacă sunteți în căutare de deserturi, atunci aceasta este categoria potrivită pentru dumneavoastră. Fie că este vorba de un desert special pentru cina de duminică în familie sau cu prietenii, fie că este vorba de un simplu mic dejun sau o idee de gustare, îl veți găsi aici

Această prăjitură rapidă delicioasă este încărcată cu caise uscate, ovăz și nuci și este coaptă într-un aluat aromat până când devine aurie. Este  consistentă, perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare de după-amiază.

Ingrediente

1 cană de caise uscate tăiate mărunt
2 căni de apă caldă
1 cană de zahăr
2 linguri de unt, înmuiat
1 ou mare
3/4 cană de suc de portocale
2 căni de făină de toate tipurile
2 lingurițe de praf de copt
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
3/4 cană de nuci tocate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 350°. Înmuiați caisele în apă caldă timp de 30 de minute. Între timp, într-un castron, bateți zahărul, untul și oul. Se amestecă în sucul de portocale. Combinați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea; amestecați în amestecul cremos doar până când se combină. Scurgeți bine caisele; adăugați-le în aluat împreună cu nucile. Se toarnă într-o tavă de pâine unsă de 9×5 inci. Coaceți la 350° timp de 55 de minute sau până când pâinea se testează făcută. Se răcește 10 minute în tavă înainte de a o scoate pe un grătar de sârmă.

citește și...