Banana Split. Un desert delicios

04.08.2022, 19:46

Banana Split este un clasic! Acesta așază o crustă de biscuiți graham, umplutură pe bază de cremă de brânză, banane, ananas, căpșuni, frișcă, nuci, ciocolată și o cireașă deasupra! În parte budincă de banane și în parte prăjitură cu gheață, este un desert minunat pentru cele mai speciale sărbători sau pentru simple adunări.

Un desert delicios banana split cu straturi de crustă de biscuiți graham, umplutură de cremă de brânză, banane proaspete, căpșuni și acoperit cu frișcă de casă. Acest desert ușor, fără coacere, este perfect pentru a vă răcori în această vară!

Acest desert este o schimbare amuzantă a vechiului banana split. Are aceleași arome, dar este servit sub formă de “prăjitură”, mai degrabă decât clasica înghețată. Este desertul de vară răcoritor perfect pentru o mulțime și este un fel de mâncare grozav pentru a fi adus la un grătar.

3 straturi delicioase

Desertul începe cu o crustă delicioasă de biscuiți graham, făcută dintr-un amestec de firimituri de biscuiți graham, unt topit și zahăr. Odată combinată, vei presiona crusta uniform pe fundul unei forme de copt de 9×13″ unse. Mie îmi place să răcesc crusta în frigider câteva minute pentru a o ajuta să se întărească.
UMPLUTURĂ. Urmează umplutura care este un amestec de cremă de brânză înmuiată, ananas scurs și zahăr. Se amestecă împreună cu un mixer de mână, apoi se toarnă peste crustă. Apoi se adaugă un strat de banane proaspete feliate și căpșuni.

SUPRAFAȚA: SE PUNE UN STRAT DE CREMĂ DE BRÂNZĂ. Frișca de casă este stratul final. Bateți împreună smântâna groasă, zahărul pudră și vanilia până când se formează vârfuri moi. Asigurați-vă că ați înghețat bolul și batoanele cu aproximativ 10 minute înainte pentru a ajuta la formarea mai rapidă a vârfurilor. Apoi, întindeți frișca uniform deasupra fructelor proaspete. Răciți desertul până când sunteți gata de servire.
Acoperiri preferate

Chiar înainte de servire, adăugați toate toppingurile preferate pentru banana split! Le puteți adăuga deasupra întregului fel de mâncare sau puteți orna fiecare felie individuală după ce a fost servită.

  • Fudge fierbinte sau sirop de ciocolată
  • Nuci tocate
  • Cireșe Maraschino (fără coajă)
  • Mai multe banane proaspete feliate sau caramelizate
  • Căpșuni
  • Nucă de cocos prăjită
  • Sprinkles

Sfaturi pentru succes

Este foarte important să ungeți vasul. Crusta se va lipi de fund dacă nu o faceți.
Puneți castronul de amestecat și batoanele pentru frișcă în congelator. Acest lucru ajută ca vârfurile moi să se formeze mai repede și îi conferă o consistență pufoasă.
Vârfurile moi vor avea nevoie de aproximativ 5 minute pentru a se forma atunci când faceți toppingul bătut. Vă puteți da seama că s-au format atunci când opriți mixerul, scoateți batoanele direct în sus din frișcă și vor exista vârfuri care formează puncte care se încolăcesc înapoi în castron și încep să se scufunde încet în castron.
Dacă intenționați să folosiți felii de banane pentru a orna partea de sus a desertului, sucul de ananas din ananasul zdrobit poate fi rezervat și folosit pentru a împiedica bananele să se rumenească.
Dacă unele căpșuni străpung stratul de frișcă, acestea pot fi acoperite prin adăugarea de garnituri.
Când serviți, folosiți o spatulă sau o ustensilă de servire de mărimea bucății pe care o serviți pentru a ajuta la menținerea piesei împreună.

citește și...