Povestea unei tinere din Ucraina care a fugit de război și a devenit make-up artist pentru invitații Festivalului de Film de la Cannes

26.05.2022, 15:54

Aliona Antonova s-a născut în Ucraina, este make-up artist, iar în prezent se află la Cannes, unde se ocupă de cele mai mari vedete de cinema. Acum trei luni, când a fugit din țara ei a doua zi după război, nu știa la ce să se aștepte. Acum, tânăra de 31 de ani își machiază invitații care merg pe covorul roșu la prestigiosul Festival de Film. „Când am decis să vin aici, nu știam dacă voi găsi clienți sau studenți, dar știam că trebuie să vin”, a spus ea pentru AFP.

Povestea ei a început pe 24 februarie, după primele bombardamente în orașul ei natal, Odesa, foarte aproape de salonul de înfrumuseţare la care lucra şi de şcoala sa de estetică. Trei luni mai târziu, această mamă singură în vârstă de 31 de ani  machiază la Festivalul de Film de la Cannes.

„Mă certam cu unchiul meu, care pretindea că războiul va izbucni. Nu mi-a venit să cred.”

”Eram în stare de șoc”

Viața Alionei s-a schimbat într-o dimineață înspăimântătoare în urmă cu trei luni. Cu o zi înainte, „mă certam cu unchiul meu, care pretindea că războiul va izbucni. Nu-mi venea să cred, dar când m-am culcat am simțit ceva ciudat… mi-a fost frică”, a spus ea.

La ora 6 dimineața, fratele ei a trezit-o cu vestea războiului și i-a spus să se pregătească să fugă. „Am chemat un taxi să mă ducă să văd dacă totul e bine la salon, când deodată am auzit o bombă. Eram în stare de șoc”, a spus tânăra.

Make-up artistul a visat mereu să ajungă la Cannes

Nu a regretat niciodată plecarea ei grăbită în Moldova, nici măcar când a văzut cozile uriașe de la granița cu Moldova. Acolo și-a găsit fiul de patru ani, Misha, iar părinții ei erau deja la Chișinău.

Aliona și-a reușit să-și găsească foarte repede un loc de muncă, la Bruxelles și Berlin, datorită reputației sale pe Instagram, unde are 72.000 de urmăritori. Dar make-up artistul a visat mereu să ajungă la Cannes, un loc în care „poți întâlni toate vedetele care se află de obicei în Statele Unite”, scriu sursele citate. Ea a contactat mai multe saloane de la Cannes și a primit un răspuns pozitiv de la primul e-mail. I s-a oferit un stand pentru a lucra ca freelancer.

„Am fost foarte surprinsă să văd cât de ușor a fost”, a spus ea. „Atât de mult încât până în prima zi la Cannes am crezut că nu este adevărat”, a adăugat ea.
Lucrează la Cannes în principal cu femei care apar în documentarul „The Tinder Swindler”.

Pe Croisette, ea le-a văzut deja pe actrițele Julia Roberts și Anne Hathaway, precum și pe modelul brazilian Adriana Lima.

 

“De îndată ce află că sunt din Ucraina oamenii mă susţin”

Tânăra nu le spune imediat oamenilor că este ucraineană ca să nu le fie milă de ea. „De îndată ce află că sunt din Ucraina, oamenii mă susțin. Mă întreabă ce mai fac, la fel ca familia mea, este foarte drăguț”, a spus ea.

Aliona percepe până la 300 de euro pentru un machiaj pentru o petrecere și caută investitori pentru a-și lansa propria linie de produse cosmetice. Datorită acestui venit, ea speră ca mama ei să i se alăture în curând la Cannes.

Dar când se gândește la viitor, entuziasmul îi scade, recunoscând că uneori este copleșită de anxietate.
„Cred că întreaga lume este uimită de cât de curajoși sunt oamenii mei”, a spus ea. „Sper ca toate acestea să se termine foarte curând, dar totul va trebui reconstruit și va fi foarte greu”, a adăugat ea.

 

citește și...