Povestea tinerei ucraineane care s-a căsătorit în spital după ce a rămăs fără picioare

25.05.2022, 17:14

Ucrainenii care și-au pierdut membre în timpul invaziei Ucrainei încearcă să se împace cu traumele  care le-au schimbat viața. Războiul are un cost – pentru țările care îl poartă, pentru soldații care luptă, pentru civilii care îl suportă. Pentru națiuni, teritoriul este câștigat și pierdut, iar uneori recâștigat și pierdut din nou. Dar unele pierderi sunt permanente. Viețile pierdute nu pot fi recâștigate niciodată. Nici membrele.

Și așa este și în Ucraina.

Poveștile oamenilor care suferă amputații în timpul conflictului sunt la fel de variate ca și rănile lor, precum și călătoriile lor de reconciliere. Pentru unii, pierderea unei părți a corpului lor poate fi asemănătoare cu un fel de moarte; a se împăca cu ea este un tip de renaștere.

Poveștile ucrainenilor impresionează întreaga lume

Pentru soldații răniți în timp ce își apărau țara, sentimentul lor de scop și credința în cauza pentru care luptau îi pot ajuta uneori să facă față din punct de vedere psihologic amputării. Pentru unii civili, mutilați în timp ce își desfășurau viața într-un război care îi îngrozea deja, lupta poate fi mult mai grea.

Pentru bărbații, femeile și copiii care și-au pierdut membrele în războiul din Ucraina, aflat la a treia lună, această călătorie abia începe.

Tănăra ucraineancă s-a căsătorit în spital după ce a rămăs fără picioare

Una dintre povestile impresionante este a unei tinere ucraineane de 23 de ani care s-a căsătorit în spital după ce a rămăs fără picioare. Povestea de iubire a celor doi a devenit virală în mediul online.

Tânăra este o asistentă din Ucraina, în vârstă de 23 de ani, care a trecut prin momente dificile, după ce și-a pierdut picioarele, într-o explozie din orașul de est Lysychansk. Femeia și-a pierdut picioarele și 4 degete de la mâna stângă, în timp ce mergea să-l avertizeze pe iubitul ei, Victor despre o mină rusească.

Oksana este internată într-un spital din Lviv și urmează un tratament de câteva săptămâni. Femeia a surprins pe toată lumea când a decis  să se căsătorească cu iubitul ei.  Cei doi au avut un dans emoționant.

citește și...