Povestea impresionantă a românului care a reușit să își lanseze o colecție de haine în biserică, la New York. “Primii bani i-am câștigat la 14 ani, tundeam tot satul”

08.01.2022, 17:25

Elias este un tânăr care a reușit să își depășească condiția. Chiar dacă nu a avut posibilitățile financiare pentru a-și urma visurile, în copilarie, tânărul a reușit cu ajutorul perseverenței să își lanseze o colecție de haine în biserică la New York. “S-ar părea că în viața mea se întâmplă lucruri importante în jurul bisericilor”, spune acesta.

Povestea lui Elias începe în satul Hosman la 20 de km de Sibiu. Chiar dacă a crescut cu muzica în casă și a devenit pasiunea lui, Elias nu a avut posibilitatea să cânte la niciun instrument. Însă, a descoperit că a putut să își exprime pasiunea pentru muzică în corul bisericii.

 

“Am crescut cu muzică în casă, familia mea toată a fost pasionată de muzică, unchiul meu era foarte cunoscut ca și acordeonist, la mine la țară, era invitat peste tot la toate evenimentele care se țineau. Fratele meu cânta la mai multe instrumente. Eu nu cânt la niciun instrument, din păcate pentru că nu am avut posibilitatea să învăț. Însă cântăm în corul bisericii, avem 16 ani când am intrat în cor prima oară și chiar mi-a plăcut foarte mult. Când cântai acolo te simțeai eliberat de tot ce inseamnă lume, de rău”, a povestit Ellias, potrivit click.ro.

”Eu m-am dus și mi-am dat examenul fără că familia să știe asta”

Tânărul a continuat să rămână în conexiune cu Dumnezeu. Și-a dorit să urmeze un liceu de muzică, însă s-a mulțumit să studieze la unul socio-uman.

”Din păcate nu am urmat un liceu de muzică, ci unul cu profil socio-uman. Ai mei nu au avut bani să mă trimită la liceu, eu m-am dus și mi-am dat examenul fără că ei să știe asta, am intrat la liceu și am ajuns să fac și școală că poate altfel rămâneam pe la țară”, a povestit tânărul.

Elias nu avea bani de autobuz, asa ca a început să tundă oamenii de sat, de la 14 ani.

“Ai mei nu aveau bani să-mi dea de abonament”

Părinții îmi spuneau să stau acasă că mama mă ajută cu ce trebuie. Bani nu aveam, în schimb aveam ce ne trebuie, pentru că locuiam la țară. Eu am muncit tot timpul, de mic, am fost silitor, în fiecare an până în clasa a 12-a am fost premiant la școală. Primii bani mi i-am câștigat de la 14 ani, tundeam tot satul. În fiecare zi tundeam pe cineva și făceam un bănuț să cumpăr ce trebuie pentru școală, rechizite și ce mai aveam nevoie”, a mai spus el.

În pandemie, s-a redescoperit pe el însuși. Fiind nevoit să stea în casă, izolat, după ooperatie de deviație de sept, tânărul a decis să picteze pe haine. Prima colecție a prezentat-o la festivalul de modă de la Sibiu.

”De modă și make-up am fost mereu pasionat, când eram la țară eram cel mai bine îmbrăcat din sat. Tot timpul mi-a plăcut și să-i ajut pe alții să se îmbrace. Prima creație a fost în pandemie, la început, când m-am operat de deviație de sept și a trebuit să stau în casă fără să lucrez și atunci mi-am luat din hainele mele pe care nu le mai purtăm și am început să le pictez în actril. Am făcut o colecție de 32 de ținute care mi-a fost și prezentată la Big Creative, la Sibiu, la festivalul de modă”, a spus Ellias.

Mai mult, succesul sau a depășit granițele țării, iar una dintre colecțiile sale a fost prezentată chiar la New York Fashion Week, într-o biserică.

”Următoarea a fost tot acolo și care a fost cea mai mare colecție din concurs, care se numește Confident By Ellias – a fost All black, fiecare ținută în parte desenată de mine și cusută de altcineva pentru că eu nu știu să coș la mașină. A avut un impact foarte mare. A doua colecție, una dramatică, a fost în septembrie la Fashion Week la NewYork, am trimis pozele la ei, mi-au fost acceptate, și am avut prezentre într-o biserică. Trebuia să fie prezentată în altă parte și mi s-a spus cu o zi înainte că va fi într-o biserică și am rămas fără cuvinte. S-ar părea că în viața mea se întâmplă lucruri importante în jurul bisericilor, am cântat în biserică, am filmat videoclip acolo și mă simt bine în biserici. Mi-ar fi plăcut să fiu preot”, mai spune bărbatul.

Tânărul spune că va onora o invitație la LA Fashion week în martie. “Îmi doresc și alte piese, să lucrez în muzică, am multe idei”.

citește și...