Povestea unui copil de doi ani care a rămas paralizat pe viață, după ce s-a înecat cu o felie de măr la creșă

30.11.2021, 20:16

Un copil de doi ani a rămas paralizat după ce s-a s-a înecat cu o felie de măr la grădiniță.

Neihana Renata avea 22 de luni când s-a înecat cu o bucată de măr la Little Lights Kindy din Rotorua, pe Insula de Nord a Noii Zeelande, în mai 2016, relatează Stuff.co.nz.

Potrivit unui raport scris de Dr. Sarah Alexander de la ChildForum Early, băiețelul nu avea afecțiuni de sănătate sau dizabilități, iar dezvoltarea sa a fost „normală pentru vârsta lui”.

Micuțul a început să se sufoce, după ce a mâncat felia de măr

Neihana a fost hrănită cu măr crud, decojit și feliat, care fusese pregătit în bucătăria grădiniței, se arată în raport. Toți copiii erau așezați și un profesor, care este numit Profesor A, a observat că Neihana începea să se sufoce.

Învățătoarea B a observat că băiatului i se schimbă culoarea și a fost chemată o ambulanță, în timp ce profesoara E a încercat mai multe împingeri în piept.

Neihana a căzut inconștient și a fost întins pe o masă în timp ce i se făcea respirație gură la gură.

Copilul  a rămas cu paralizie cerebrală severă

Imediat  i-a vărsat sânge și mucus din gură.

Copilul a intrat în stop cardiac pentru aproximativ 30 de minute înainte de a fi resuscitat. Medicii l-au dus de urgență la spital. Băiețelul a stat timp de două săptămâni la secția de Terapie Intensivă, iar medicii erau sceptici cu privire la starea lui de sănătate.

Copilul a rămas cu o leziune cerebrală hipoxică și paralizie cerebrală severă. Mama lui, care a fost cândva medic generalist calificat, a trebuit să renunțe la munca de medic pentru a-l îngriji.

El vizitează în mod regulat spitalul, deoarece acum este mai predispus la infecții în piept.

„El este incapabil să vorbească, să înghită în mod normal sau să-și miște corpul”, a scris doctorul Alexander.

Autoritățile din Nouă Zeelandă au decis să schimbe total meniurile copiilor. De atunci, copiii mai mici de trei ani nu au voie să consume alimente țări, doar gătite, decojite sau tăiate.

citește și...