Povestea dramatică a tinerei de 22 de ani, infectată cu coronavirus! A murit pe un pat de spital, la fel ca mama ei

30.07.2020, 17:23
Povestea dramatică a tinerei de 22 de ani, infectată cu coronavirus! A murit pe un pat de spital, la fel ca mama ei
Povestea dramatică a tinerei de 22 de ani, infectată cu coronavirus! A murit pe un pat de spital, la fel ca mama ei

Numărul infectărilor și al deceselor din cauza coronavirusului continuă să crească în România. Țara noastră a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese COVID-19.

Nici cei tineri nu au vreo scăpare în fața virusului din China! O tânăra de 22 de ani, din orașul Rucăr, a decedat luni, 27 iulie, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Andreea Ioana Ciopleiaș a fost internată la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești, la fel ca și mama ei, Elisabeta Ciopleiaș, 53 de ani, care a pierdut lupta cu viața tot din cauza COVID-19. Femeia a decedat pe 18 iulie, la trei zile după ce fusese depistată pozitiv, scrie Libertatea.

Mama ei a murit tot din cauza coronavirusului

Fiica ei a fost cea care a condus-o la ambulanță și a intrat în contact direct cu ea. Andreea Ioana Ciopleiaș a decedat în urmă cu trei zile și nu suferea de alte boli. Fix pe 27 iulie, tânăra trebuia să fie prezentă la festivitatea de absolvire a Academiei de Studii Economice București.

Mama Andreei a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, însă membrii familiei nu au fost testați ulterior.

‘Din 15 și până pe 28 iulie nimeni nu a căutat familia pentru testare sau anchetă epidemiologică. Mama ei de 53 de ani murise fulgerător, la trei zile de la spitalizare, cu o formă agresivă de coronavirus, iar singurul sfat al sistemului pentru fata infectată a fost să ia legătura cu medicul de familie., a spus unchiul fetei, Dumitru Andrei.

La scurt timp, Andreea a început să se simtă rău, iar pe 20 iulie a chemat ambulanța. A fost testată și trimisă acasă pentru a aștepta rezultatul testului de COVID-19.

‘A fost nevoie să cheme niște prieteni să o ducă 80 km până acasă. Cât a stat în cort, nimeni nu s-a interesat de starea ei, având permanent febră, și nu a primit niciun fel de asistență medicală. A ajuns acasă după ora 3.00 noaptea’, a mai detaliat unchiul tinerei decedate.

Andreea a ajuns la spital cu febră

Andreea a fost anunțată prin telefon că a fost depistată cu coronavirus, iar cei de la DSP i-au recomandat să ia legătura cu medicul de familie, care i-a dat un tratament.

Din nefericire, starea tinerei a început să se degradeze tot mai mult și nu mai putea să respire. A ajuns de urgență la Spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung.

‘Ambulanța pe care a chemat-o la 10 dimineața a venit să o ia la 17.10. Încă de dimineață avea febră și nu mai putea respira’, au mai precizat rudele fetei.

A murit în doar trei zile de la internare

A fost transferată într-un salon alături de mai multe paciente cu coronavirus și monitorizată. Din păcate, la câteva zile după ce a fost internată, tânăra a decedat.

‘Când am aflat că a decedat luni nu ne-a venit să credem! Avea o anemie destul de mare, dar nu era cunoscută cu afecțiuni cronice. Nimeni nu e perfect sănătos, toți avem unele sensibilități sau dezechilibre în organism, deoarece nu ne examinăm. Șocul pierderii mamei sigur a afectat-o fizic și psihic. Oricum, povestea Andreei este una tristă, care ne arată cât de parșiv este acest virus care are încă multe necunoscute’, a spus Ionela Duna, directoarea Spitalului Pneumoftiziologie din Câmpulung.

Tatăl ei, Ionel, a fost și el testat, însă rezultatul a fost unul negativ. În doar două săptămâni, bărbatul și-a pierdut fiica și soția.

citește și...