Ce spune Klaus Iohannis despre declanșarea stării de urgență din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

30.07.2020, 12:43
Ce spune Klaus Iohannis despre declanșarea stării de urgență din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus
Ce spune Klaus Iohannis despre declanșarea stării de urgență din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

Miercuri seară, 29 iulie, Klaus Iohannis a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre posibilitatea declanșarea stării de urgență din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Președintele României a precizat că va da iar stare de urgență în momentul în care specialiștii vor spune că nu există o altă soluție împotriva stopării infecțiilor cu COVID-19.

Este îngrijorător numărul mare de infectări

El a mai adăugat că, dacă românii vor respecta normele sanitare, pandemia de coronavirus poate fi controlată. Klaus Iohannis a făcut și un apel către cetățeni să respecte regulile de protecție.

‘Decizia de reintrare în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție – și eu cred că există altă soluție. Sper că românii vor respecta normele, astfel încât să putem controla răspândirea acestei boli. Sunt convins că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil. 

Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate să intrăm înr-o zonă de control a epidemiei. Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la 1200 de cazuri noi, e clar că trebuie făcut ceva. Sunt măsuri simple. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar e singura metodă prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Distanțarea este foarte importantă. Până la urmă, trebuie să fim realiști: ce vrem, să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim răspândirea pandemiei?’, a declarat Klaus Iohannis.

Până acum, bilanțul oficial al persoanelor descoperite infectate cu COVID-19 a crescut la 48.235, iar 2.269 de persoane au decedat.

Al doilea județ în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie

Masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din Dâmbovița, care devine al doilea județ din România, după Argeș, care impune această regulă.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar măsura intră în vigoare de joi și va fi valabilă pe tot parcursul zilei, în tot județul.

“Este un județ roșu, cu foarte multe contaminări”, a afirmat miercuri, prefectul Aurelian Popa, citat de Hotnews.ro.

citește și...