Mara Bănică și-a făcut testul pentru coronavirus. ”Decid, fiind contact direct al cuiva deja infectat, să sun la DSP. A fost un test al răbdării”

29.07.2020, 15:06
Mara Bănică și-a făcut testul pentru coronavirus. ”Decid, fiind contact direct al cuiva deja infectat, să sun la DSP. A fost un test al răbdării”
Mara Bănică și-a făcut testul pentru coronavirus. ”Decid, fiind contact direct al cuiva deja infectat, să sun la DSP. A fost un test al răbdării”

Mara Bănică, una dintre invitatele permanente de la emisiunea ”Acces Direct”, a povestit prin ce coșmar a trecut pentru a-și fac testul pentru coronavirus.

După ce Veronica, alias Vulpița, și Viorel Stegaru, au fost depistați cu coronavirus în urmă cu câteva zile, de curând alți membri ai echipei emisiunii ”Acces Direct” au fost infectați cu COVID-19, astfel că s-a luat decizia ca emisiunea să fie întreruptă, iar membrii echipei să stea acasă.

După cazurile de coronavirus de la ”Acces Direct”, jurnalista Mara Bănică a decis să își facă și ea testul, însă a trecut printr-o experiență de coșmar.

”Testul răbdării, testul Covid. Am trecut, zilele astea, prin emoții mari. A picat prima colegă, apoi a doua, apoi simptome pe care ni se părea că le avem cu toții. Nebunia testărilor la privat, transmisă pe toate posturile tv, începuse deja. A culminat cu mizeria făcută celor de la CFR Cluj: 21 de fotbaliști au Covid la privat, dar nu au la stat. Făcusem deja prima testare, negativă, la un centru privat”, a povestit Mara Bănică pe contul ei de socializare.

”Trei ore de apeluri la care nu răspundea nimeni”

Jurnalista a continuat să povestească cât de greu a reușit să ia legătura cu DSP, dar a comentat și pe marginea a ceea ce se întâmplă cu acest serviciu.

”Decid, fiind contact direct al cuiva deja infectat, să sun la DSP. A fost un test al răbdării. Trei ore de apeluri la care nu răspundea nimeni. Mail. Apoi mailuri. Vreo trei. La un moment dat, răspunde cineva la telefon, spre seară. Nici nu mai știu la ce sector al Bucureștiului, sunam, pe rând, la toate.

Târziu în noapte, ne-au testat acasă. Am realizat că e un test al răbdării. Că amărâții ăștia la la DSP muncesc 24 de ore pe zi. Că sunt puțini. Că sunt obosiți. Că au puterea și după ce țipi la ei la telefon pentru că nu-ți răspund când vrei tu, să-ți ureze să fii sănătos. Poate că sunt eu emotivă, habar nu am, dar mi se pare că instituția asta, atât de importantă pentru noi românii în această perioadă, este pusă cumva la zid în presă pentru că nu face mai mult. Și nu face pentru că România nu e Germania. Și nici n-are șanse să devină prea curând.

DSP-ul lucrează cu angajații reduși la 60% din capacitate, pentru că-și dau demisiile pe capete. DSP-ul nu are oameni care să răspundă la telefoane. DSP-ul este îngropat în hârtii, hârtiuțe, avize, răspunsuri și statistici pe care trebuie să le facă zilnic pentru mii și mii de oameni. Pentru o întreagă Românie. Și n-au cum.

De aceea vin și zic… testul Covid este testul răbdării absolute. Al așteptării unui telefon la care într-un final cineva va răspunde. Și când o va face, nu-l înjurați. Sunt oameni care muncesc cât pentru zece. Păcat de noi. De țara asta. Popor de șmecheri, de bombardieri, ne merităm soarta”, a mai precizat Mara Bănică.

citește și...