Povestea călugăriței care joacă fotbal în Italia. Măicuțele au binecuvântarea Papei Francisc

30.05.2022, 17:20

Fotbalul îi pune pe jar pe microbiștii de pretutindeni, iar un loc în care sportul-rege stârnește pasiuni este Italia. În urmă cu doar un an, microbul fotbalului a dus la înființarea unei echipe naționale de călugărițe. Cele 18 jucătoare care alcătuiesc prima echipă națională de fotbal este formată exclusiv din călugărițe. Această aventură a primit binecuvântarea Papei însuși. 

Moreno Buccianti, fost fotbalist și fondator al naționalei preoților, a avut ideea formării unei echipe naționale de fotbal. Dar nu toate călugărițele care vor să se alăture echipei primesc aprobare de la stareţe

Sora Emilia începe jocul. Aceasta este echipa națională de călugărițe a Italiei. Surorile joacă fotbal împotriva altor surori în numele Domnului, potrivit digi24.

Sora Emilia face parte din clubul de fotbal

„Iubesc fotbalul pentru că întărește spiritul comunitar. Suntem din ordine religioase diferite, dar aici formăm o echipă și avem o singură misiune”, spune sora Emilia.

Măicuțele încep antrenamentul: „Eu, sora Emilia și Regina împotriva voastră. În regulă?”

Sora Emilia este membră a clubului de fotbal de aproape un an. Echipa este formată din 18 călugărițe cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani. Se antrenează în afara Romei în fiecare duminică, dar nu toată lumea poate juca.

Măicuțele au binecuvântarea Papei Francisc

„Din păcate, există unele ordine religioase în care Duhul Sfânt nu le-a luminat pe maicile starețe. Unele cred în continuare că este un păcat să porți pantaloni scurți sau să te joci cu mingea. Ele cred că măicuțele nu ar trebui să-și dezvelească picioarele”, explică sora Emilia.

Dar surorile știu că au binecuvântarea Papei Francisc. Când joacă fotbal, îi urmează apelul de a se implica în societate.

Sora Emilia a avut un logodnic și a preferat stadionul bisericii

Sora Emilia locuiește cu alte 12 religioase într-o mănăstire de lângă Vatican. Stareța își împărtășește pasiunea pentru fotbal.

„Am jucat mult fotbal la viața mea. Am fost profesoară de școală primară timp de 31 de ani, am jucat mult cu elevii și cu tinerii din parohie. Nu pot rezista niciodată când văd o minge de fotbal”, mărturisește maica Eliana.

Sora Emilia nu a fost întotdeauna catolică, dar a iubit mereu fotbalul. A jucat pe postul de atacant central pentru o echipă românească de primă ligă. A avut și un logodnic și prefera stadionul în locul bisericii. Apoi, într-o bună zi, o prietenă a luat-o cu ea la slujbă.

„O călugăriță m-a binecuvântat, iar această bucurie și zâmbetul ei m-au atins atât de mult, încât am simțit brusc o chemare”, povestește sora Emilia.

S-a alăturat unei mănăstiri la vârsta de 20 de ani, dar nu a încetat niciodată să joace fotbal.

 

citește și...