Povestea bărbatului care s-a născut într-o rulotă și susține că va fi miliardar până la finalul anului. ”Nu a fost simplu. Am dat faliment”. Bărbatul și-a achiziționat un elicopter Aston Martin

24.06.2022, 16:55

Cel mai bogat bărbat de etnie romă din Marea Britanie, așa cum sustine el, Alfie Best, tocmai a cheltuit 4,5 milioane de lire sterline pe un elicopter proiectat de compania de mașini preferată a lui James Bond, Aston Martin. Acesta s-a născut într-o rulotă pe marginea drumului.

Alfie Best, descris adesea drept „cel mai bogat bărbat de etnie romă din Marea Britanie”, s-a bucurat de un elicopter Aston Martin în ediție limitată.

Elicopterul face parte dintr-o colaborare dintre compania de mașini preferată a lui James Bond și elicopterele Airbus Corporate, potrivit mirror.co.uk.

Bărbatul a cumpărat un elicopter Aston Martin în ediție limitată

Au fost fabricate doar 15 elicoptere ACH130 Aston Martin Edition, iar Alfie, în vârstă de 51 de ani, a obținut numărul 007.

Pentru a se asigura că toată lumea știe că „elicopterul este al lui, Alfie’s a reușit să înscrie memorabila înregistrare G-YPSE.

Alfie, avere de 700 de milioane de lire sterline

Alfie s-a născut într-o rulotă de pe marginea unui drum, dar a ajuns pe lista bogaților Sunday Times cu o avere de aproximativ 700 de milioane de lire sterline.

Omul de afaceri, care deține cel mai mare ansamblu de parcuri rezidențiale, a rămas modest în ciuda poziției sale privilegiate.

„Când eram cu tatăl meu și încercam să vând, în tinerețe, aveam 30 de secunde să-mi pledez cauza, înainte să mi se închidă ușa în nas. Asta m-a învățat mult despre elementele esențiale ale unui bun om de vânzări”, a spus magnatul.

Prima afacere a lansat-o la vârsta de 16 ani, când a deschis o firmă de închirieri furgonete. Era 1986 și credea că nu e loc decât de câștig. Însă, recesiunea din 1990 l-a readus cu picioarele pe pâmânt.

Casa era ipotecată, la fel și afacerea, și a fost la un pas să piardă tot ce construise până atunci. Criza l-a obligat să ia decizii radicale: și-a scos casa la închiriat, a dormit în mașină și a făcut un nou împrumut bancar. Totul pentru a-și ține afacerea pe linia de plutire până trecea criza.

Mai mult, s-a angajat la un magazin de telefoane mobile și a pus banii la saltea. Trei luni mai târziu și-a lansat propria afacere cu telefoane mobile, cu bani de împrumut. În decurs de 18 luni a deschis 13 magazine de telefoane în Londra.

Ulterior, Alfie Best a încercat piața imobiliară.

Alfie a făcut milioane de lire sterline prin întreprinderea sa de parcuri de case mobile, Wyldecrest Parks. Până la sfârșitul anului, el va deține 108 parcuri și spune că speră ca până la sfârșitul anului 2023 să devină primul miliardar de etnie romă din lume. El crede că compania sa ar trebui să încheie anul la 800 de milioane de lire sterline și, în funcție de evoluția pieței, va avea active uriașe de 1 miliard de lire sterline.

”Nu a fost simplu. Am dat faliment”

El a declarat pentru The Times: „Până la 30 de ani averea mea valora cinci milioane de lire sterline. Nu a fost totul simplu. Am dat faliment la 20 de ani, am pierdut totul și am ajuns să divorțez.”

El a spus pentru The Sun cât de mândru era de noua achiziție: „Este incredibil. Este departe de primul meu vehicul, un Ford Escort, pe care l-am vândut cu o mie de lire sterline”.

El spune că, atunci când aeronava a sosit inițial de la fabrica Airbus, era „totul verde și gri”.

Dar elicopterul a fost modificat de către Aston Martin Lagonda și a fost echipat cu o placă argintie pe partea de sus a panoului de bord pe care scrie: „Aston Martin G-YPS, Ediția numărul 007, construit pentru Alfie Best”.

Spune că și acum se confruntă cu prejudecăți din cauza trecutului său: „Sunt criticat că sunt de etnie romă, dar este ceva de care sunt mândru.

Părinții mei ne-au oferit o viață grozavă în ciuda situației noastre financiare și îmi doresc ca alți oameni să aibă aceeași oportunitate de a-și întreține familiile.”

„Înțeleg de ce oamenii se tem de cei din afară, dar vreau ca acest lucru să fie privit ca o oportunitate. Vreau să creez noi locuri de muncă și case pentru oameni. Cea mai bună modalitate de a face asta este să investesc.”

citește și...