Povestea omului care a cumpărat un sat întreg din Italia!

09.06.2022, 16:02

Italia a vândut în ultimii ani sute de case dărăpănate pentru sume de nimic, datorită schemelor de a atrage noi rezidenți care declanșează un val de regenerare pentru comunitățile rurale. Pentru un bărbat, să cumpere o singură casă nu a fost suficient. A cumpărat un sat întreg. “A fost un loc fantomă. Am început să-l recuperez acum mai bine de 10 ani. A fost o sarcină uriașă, dar acum este în sfârșit viu din nou.”

Omul de afaceri scoțian Cesidio Di Ciacca tocmai a finalizat renovarea Borgo I Ciacca, un sat rural datând din anii 1500 și numit istoric după familia sa. Este situat în regiunea sălbatică și accidentată Ciociaria, între Roma și Napoli, la poalele orașului Picinisco.

„La începutul secolului al XX-lea, bunicii mei Cesidio și Marietta au părăsit satul în căutarea unui viitor mai bun”, a spus Di Ciacca pentru CNN. „Ei au migrat în Scoția, lăsând în urmă satul lor natal, care a căzut în uitare timp de o jumătate de secol, potrivit CNN.

Omul care a cumpărat un sat întreg din Italia

“A fost un loc fantomă. Am început să-l recuperez acum mai bine de 10 ani. A fost o sarcină uriașă, dar acum este în sfârșit viu din nou.”

Ademenit de nostalgia pentru pământul strămoșilor săi și după ce și-a consolidat finanțele ca avocat și consultant, Di Ciacca a decis să se întoarcă pentru a da o nouă viață în satul pe care familia sa l-a lăsat în urmă și pentru a-și reînnoi economia locală.

Di Ciacca a avut întotdeauna o afecțiune profundă pentru țara natală

Fost un grup de locuințe dărăpănate din piatră de fermieri, hambare și depozite fără ferestre, cu uși crăpate și trepte instabile, satul are acum clădiri frumos reamenajate în culori pastelate, cu o potecă circulară panoramică cu vedere la dealurile verzi.

Găzduiește o cantină de vinuri, o sală de conferințe, o bibliotecă și două apartamente pentru a găzdui oaspeții care tânjesc după un sejur bucolic deconectat. Podgoriile moșiei cresc struguri Maturano, un soi pierdut anterior, care a fost recuperat.

Di Ciacca s-a născut în satul de pescari Cockenzie, în afara Edinburghului, dar spune că a avut întotdeauna o afecțiune profundă pentru țara natală.

„Familia mea nu a pierdut niciodată legătura cu originile sale”, spune el. „În fiecare vară, când eram copil, părinții mei mă aduceau aici să ne vizitez rudele. Pe măsură ce creșteam, vizitele mele au devenit mai dese până când am decis să mă angajez într-o misiune de viață de a reconecta pe deplin la rădăcinile mele și de a-i aduce înapoi din mormânt. familia borgo [sat]”.

citește și...