Poliția a făcut un raid în galeria fostului agent Banksy pentru a salva o femeie care s-a dovedit a fi un manechin de 18.000 de lire sterline

13.12.2022, 17:01

Într-un caz în care arta imită viața, polițiștii au forțat intrarea în galeria Laz Emporium doar pentru a descoperi că urgența de sănătate raportată era, de fapt, un manechin făcut din bandă de împachetat și umplutură de spumă în valoare de 18.000 de lire sterline. Lucrarea, numită Kristina, realizată de artistul american Mark Jenkins, înfățișează o femeie îmbrăcată casual, prăbușită peste o masă.

Poliția a spart ușa unei galerii de artă din Londra, deținută de fostul agent al lui Banksy, pentru a încerca să salveze o “femeie în dificultate” – care s-a dovedit a fi o operă de artă realistă.

Într-un caz în care arta a imitat viața, polițiștii au forțat intrarea în galeria Laz Emporium, doar pentru a descoperi că urgența de sănătate raportată era, de fapt, un manechin numit Kristina, transmite mirror.co.uk.

Polițiștii au fost nevoiți să intre prin efracție

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că a primit un apel la ora 17.32, pe 25 noiembrie, cu privire la o persoană care părea inconștientă în interiorul galeriei londoneze de lux de pe strada Lexington din Soho.

Ușile galeriei, deținută de Steve Lazarides, un guru al artei și prieten al lui Banky, erau închise în acel moment, iar polițiștii au fost nevoiți să intre prin efracție.

Ofițerii au ajuns la fața locului la 20 de minute după apel

Dar urgența medicală s-a dovedit a fi un manechin făcut din bandă de împachetat și spumă de umplutură în valoare de 18.000 de lire sterline.

Polițiștii cu fața roșie au declarat că ofițerii au ajuns la fața locului la 20 de minute după apel. “Ofițerii au forțat intrarea la adresă, unde au descoperit că persoana era de fapt un manechin”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Artnet News.

“Poliția metropolitană are datoria de a răspunde atunci când există o problemă de bunăstare”, au adăugat aceștia.

Femeie îmbrăcată casual, prăbușită peste o masă

Lucrarea, numită Kristina, realizată de artistul american Mark Jenkins, înfățișează o femeie îmbrăcată casual, prăbușită peste o masă.
Polițiștii au declarat că ofițerii au ajuns la fața locului la 20 de minute după apel. “Ofițerii au forțat intrarea la adresă, unde au descoperit că persoana era de fapt un manechin”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Artnet News.

“Poliția metropolitană are datoria de a răspunde atunci când există o problemă de bunăstare”, au adăugat aceștia.

Lucrarea, numită Kristina, realizată de artistul american Mark Jenkins, înfățișează o femeie îmbrăcată casual, prăbușită peste o masă.

Lazarides, care l-a reprezentat cândva pe faimosul artist de graffiti de renume mondial, comandase sculptura care arată o femeie cu părul dezordonat, purtând un hanorac galben și adidași, pentru a comemora momentul în care sora sa Kristina a leșinat într-o farfurie de supă.

Hannah Blakemore, care lucra în acea zi în galerie, tocmai închisese și urcase la etaj pentru a-și face o ceașcă de ceai când a auzit o agitație, a declarat Lazarides într-un comunicat.

“A coborât și a găsit ușa ieșită din balamale și doi ofițeri de poliție confuzi!”, a adăugat el.

Hannah a declarat reporterilor că a fost “șocată” să găsească polițiști în spațiul elegant al galeriei, care vinde artă excentrică și obiecte de interior.

 

citește și...