Descoperire spectaculoasă. Un pensionar a găsit peste 100.000 de euro și bijuterii de aur într-un sac de gunoi. Bărbatul poate păstra obiectele de valoare

18.08.2022, 13:31

Mulți oameni visează la această descoperire! Un pensionar din Hanau a găsit un sac de gunoi cu zeci de mii de euro.  90 de bijuterii de aur – inele, coliere – și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar. Pentru că nu a putut fi stabilit niciun proprietar, pensionarul poate păstra acum totul. Poliția nu a dat informații despre reședința norocosului.

 

Bijuterii în valoare de 20.000 de euro. Plus 100.000 de euro în numerar. Un pensionar din Hanau a făcut această descoperire în timp ce făcea grădinărit. El a predat bunurile pierdute la poliție. Oficialii au încercat să găsească proprietarul. Dar nu a fost identificat. Acum, pensionarul poate păstra obiectele de valoare.

Pensionarul a găsit sacul de gunoi în noiembrie. Acum, finalul fericit pentru el, după cum a relatat Hessischer Rundfunk (HR) . Un purtător de cuvânt a povestit despre neobișnuita recompensă a bărbatului, transmite Frankfurter Rungschau.

Polițiștii l-au căutat pe proprietar în toată țara

“Așa prevăd reglementările din Codul civil (BGB)”. La șase luni de la descoperire, proprietatea este transferată persoaneo care a găsit-o.

Poliția a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l găsi pe proprietarul de drept al sacului de gunoi. Au existat numeroase indicii de căutare publică. Printre altele, s-a făcut referire la un raid asupra unei cazărmi din Hanau în anii 1980. Cu toate acestea, întrucât la acea vreme nu existau euro, acest pont nu a fost de ajutor. Nici măcar Bundesbank nu a putut ajuta poliția în cadrul percheziției.

După ce proprietarul nu a putut fi găsit după șase luni, descoperirea se află acum în posesia pensionarului onest, în conformitate cu prevederile Codului civil german (BGB).

Acesta “a făcut totul corect, raportând descoperirea și apoi fiind plătit pentru ea”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru HR.

Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă în șase luni de la raportarea către poliție proprietarul nu este găsit.

 

citește și...