Doi tineri din Kiev s-au căsătorit în ziua când Rusia a atacat Ucraina. „Putem muri”

25.02.2022, 18:11

În plin război, un cuplu ucrainean a decis să se căsătorească. După ceremonie, cuplul s-a pregătit să se îndrepte către centrul local de apărare teritorială pentru a-și uni eforturile pentru a apăra țara. „Am vrut doar să fim împreună înainte de toate acestea”. 

Yaryna Arieva și partenerul ei Svyatoslav Fursin plănuiseră să se căsătorească pe terasa unui restaurant din capitala Ucrainei, Kiev, în luna mai, cu vedere la râul Nipru, care își are originea în dealurile Valdai din Rusia. Dar au fost nevoiți să abandoneze planurile și să opteze pentru o nuntă la o mănăstire în această săptămână. Ideea lor de a avea lumini frumoase lângă ei pentru nuntă a fost înlocuită de sunetul „înfricoșător” al sirenelor de raid aerian care le sunau în urechi.

Cei doi au decis să-și înainteze ziua nunții, deoarece nu erau siguri cum va fi viitorul. Tensiunea se ridicase de câteva săptămâni și în cele din urmă s-a întâmplat ceea ce se temeau cel mai mult. Forțele ruse, care făcuseră exerciții la granițe, au apărut brusc mai aproape ca oricând și o serie de rachete au început să atace Kievul și alte orașe importante.

Cu un viitor incert, cei doi au decis să păstreze ceea ce știu că este sigur: dragostea

Anxietatea a făcut loc fricii, iar ucrainenii au început să părăsească orașele în locuri mai sigure. Drumurile și metrourile au fost sufocate, iar cei care nu puteau părăsi orașele au căutat adăposturi. Acesta este scenariul care a făcut cuplul să se hotărască asupra unei nunți grăbite.

Arieva, în vârstă de 21 de ani, deputată în Consiliul orășenesc Kiev, s-a căsătorit cu Fursin, în vârstă de 24 de ani, inginer software, la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev. Cuplul, care s-a întâlnit în octombrie 2019 la un protest la Kiev, a apărut sumbru în fotografii.

„A fost foarte înfricoșător”

Într-un raport, CNN a citat-o pe Arieva spunând: „A fost foarte înfricoșător. Este cel mai fericit moment din viața ta și ieși afară și auzi asta.” Ea acuza sunetele sirenelor de raid aerian. Femeia  a adăugat că ar putea muri în acest proces, dar „am vrut doar să fim împreună înainte de toate acestea”.

Joi devreme, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară în Ucraina, care a început cu o serie de atacuri cu rachete. În a doua zi a invaziei, forțele ruse au avansat adânc în Ucraina, exploziile fiind auzite la Kiev. Ucraina a spus că cel puțin 137 de „eroi” au murit de joi.

citește și...