Marcel Vela: ”Nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat”

20.05.2020, 09:41
Marcel Vela: ”Nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat”
Marcel Vela: ”Nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că nepurtarea măştilor de protecţie în spaţii închise ar trebui sancţionată.

Marcel Vela a făcut declarații referitoare la purtarea măștii în spațiile închise și la amenzi pentru cei care nu respectă această regulă.

Ministrul de Interne crede „că a fost şi emis un ordin de către Ministerul de Interne şi de către Ministerul Sănătăţii sau este în lucru” documentul prin care „se reglează aceste lucruri cu privire la tot ce ţine şi de măsurile coercitive şi de obligaţia purtării măştii”, notează Digi24.

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru va fi stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a spus Marcel Vela.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a adăugat ministrul de Interne.

În ce condiții porți masca de protecție chiar și mașina personală

Raed Arafat, șeful Deprtamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că sunt situații când inclusiv în mijloacele de trasport personale se impune să fie folosită masca de protecție.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a precizat Raed Arafat.

citește și...