Persoana care suferă de “sindromul vârcolacului”, în vârstă de 17 ani, dezvăluie cum a fost hărțuită toată viața din cauza unei afecțiuni rare

22.11.2022, 18:30

Un tânăr în vârstă de 17 ani care suferă de “sindromul vârcolacului” a dezvăluit că a fost hărțuit toată viața din cauza afecțiunii sale rare, dar a promis că “va fi întotdeauna fericit și îi va face pe ceilalți fericiți”. “Părinții mei spun că doctorul m-a ras la naștere, dar nu am observat cu adevărat că ceva era diferit la mine până când am împlinit șase sau șapte ani”

Lalit Patidar este un elev din micul sat Nandleta din Madhya Pradesh, India. Întregul său corp a fost acoperit de păr de la vârsta de șase ani, când a fost diagnosticat cu hipertricoză – o afecțiune extrem de rară despre care se crede că a fost întâlnită doar la aproximativ 50 de persoane din Evul Mediu.

Condiția sa înseamnă că a ieșit în evidență toată viața și, ca urmare, a fost numit “băiatul maimuță” de către copiii cruzi de la școală, care spun că se tem că îi va mușca, transmite dailymail.co.uk.

Persoana care suferă de “sindromul vârcolacului” dezvăluie cum a fost hărțuită toată viața din cauza unei afecțiuni rare

Dar, în ciuda hărțuirii, a vorbit despre perspectiva sa pozitivă asupra vieții, spunând că acum visează să devină un Youtuber de succes.

“Provin dintr-o familie normală, tatăl meu este fermier, iar în prezent sunt elev în ultimul an de liceu și studiez în clasa a 12-a. Sunt o persoană care a fost crescută de o familie normală. În același timp, îl ajut pe tatăl meu în munca sa agricolă”, a declarat Lalit.

“Părinții mei spun că doctorul m-a ras la naștere”

“Am avut părul acesta toată viața mea, părinții mei spun că doctorul m-a ras la naștere, dar nu am observat cu adevărat că ceva era diferit la mine până când am împlinit șase sau șapte ani. Atunci am observat pentru prima dată că părul îmi creștea pe tot corpul, așa cum nu mai cunoșteam pe nimeni altcineva. De atunci am aflat că este din cauză că am o afecțiune numită hipertricoză. Este o boală rară și, din câte știu eu, doar cincizeci de persoane din lume au fost afectate de ea. Nu există antecedente de afecțiuni legate de creșterea părului în familia mea, sunt singura care are această boală”, a declarat adolescenta.

Hipertricoza se caracterizează printr-o cantitate anormală de creștere a părului pe tot corpul. Există două tipuri distincte de hipertricoză: hipertricoza generalizată, care apare pe tot corpul, și hipertricoza localizată, care este limitată la o anumită zonă.

Hipertricoza poate fi fie congenitală (prezentă la naștere), fie dobândită mai târziu în viață. Afecțiunea incurabilă face ca pe fața, brațele și alte părți ale corpului unei persoane să crească cantități anormale de fire de păr fin de până la cinci centimetri lungime.

Mai mulți artiști de circ din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, cum ar fi Julia Pastrana, aveau hipertricoză. Mulți dintre ei au lucrat ca “ciudați” și au fost promovați ca având trăsături asemănătoare cu cele ale animalelor.

Dar Lalit duce o viață normală în ciuda diagnosticului său rar. Merge la școală și ajută la ferma familiei sale și a început să scrie pe blog și să creeze videoclipuri.

“Nu am fost supărat când a început să crească părul, deoarece eram foarte tânăr la acea vreme, dar membrii familiei și părinții mei obișnuiau să-și facă multe griji pentru mine. Copiii mici obișnuiau să se sperie văzându-mă, iar când eram copil nu știam de ce. Pe măsură ce am crescut mi-am dat seama că tot corpul meu avea păr și că nu era ca ceilalți. Copiii se temeau că mă voi întoarce să-i mușc ca un animal’.

În prezent, nu există niciun leac pentru afecțiunea lui Lalit, dar el a învățat să trăiască cu ea și, deși s-a luptat cu hărțuirea în copilărie, acum își dă seama că acest lucru îl face unic.

“Nu există niciun leac pentru asta acum. Îl tai dacă simt că devine prea lung. Este ca și părul din cap, va continua să crească, nu am altă modalitate de a mă descurca și nu cred că va exista vreodată un tratament”, a spus el.

“Colegii mei de școală obișnuiau să mă tachineze, strigau la mine “maimuță maimuță”, oamenii îmi spun că este foarte înfricoșător, iar oamenii mă tachinează, de asemenea, numindu-mă fantomă, ei cred că sunt un fel de ființă mitică, dar nu sunt aceste lucruri. Când eram mic, oamenii au aruncat cu pietre în mine, este nedrept pentru un copil care nu a cunoscut niciodată altceva. O mulțime de oameni întreabă cum de e copilul ăsta așa, cum e, chiar are păr pe tot corpul, există vreun leac pentru asta, văd părinți care își îndepărtează copiii mici de mine, mă întristează gândul că sunt speriați”.

Cu toate acestea, nu totul a fost rău pentru Lalit, care a învățat să-și accepte creșterea părului și știe că nu-l va împiedica să ducă o viață fericită.

“Am realizat încet-încet că am păr pe tot corpul și că sunt diferit de oamenii obișnuiți într-un mod bun, sunt unic”, a spus el.”Încet-încet, toată lumea din familia mea a început să se simtă normală în această privință, iar prietenii mei m-au încurajat și ei foarte mult. Am ajuns să învăț multe lucruri în timpul călătoriei mele, cel mai important am învățat că sunt unul la un milion, că nu ar trebui să renunț niciodată și că trebuie să trăiesc viața la maxim, vreau să merg mereu înainte și să fiu fericit. Sunt diferit, dar de cele mai multe ori diferențele noastre sunt cele mai mari atuuri ale noastre și sunt mândră să fiu eu. Știu că doar câțiva oameni au afecțiunea mea, dar chiar dacă ai ceva asemănător, sau doar ceva care te face să te simți diferit față de colegii tăi, aș vrea să spun că oamenii vor continua să spună orice despre tine.În final, vreau doar să spun că ar trebui să respectați întotdeauna toți oamenii, indiferent de cum arată o persoană, poate avea orice boală. Purtați-vă întotdeauna bine cu toată lumea, tratați-i cu bunătate, nu știți niciodată prin ce trece o persoană. Este important să fii fericit, dar să îi faci și pe ceilalți fericiți”.

 

 

citește și...