Cea mai păroasă femeie din lume și-a găsit jumătatea. Tânăra suferă de „sindromul vârcolacului”

21.08.2022, 17:14
 La doar 10 ani, Thai Supatra Sasuphan a intrat în Cartea Recordurilor Guinness cu titlul de  „cea mai păroasă fată din lume”. Femeia din Bangkok suferă de „sindromul vârcolacului”. Conduce la creșterea extremă a părului pe tot corpul și în special a părului lung și mătăsos pe față, care crește din ce în ce mai gros în timp.
Cel mai recent memoriu publicat în cadrul „Throwback Thursday” pe profilul de pe rețelele de socializare al Cărții Recordurilor Guinness amintește de povestea Sumatrei Susuphan, care a devenit faimoasă în lume în urmă cu peste 11 ani ca fata păroasă a lumii.
Doar 50 de cazuri au fost documentate încă din Evul Mediu. Și Supatra este, de asemenea, obișnuită cu privirile indiscrete la fiecare pas.

„Sindromul vârcolacului”

Sumatra Susuphan din Thailanda suferă de hipertricoză, altfel cunoscut sub numele de sindrom Ambras. Este o tulburare care provoacă apariția excesului de păr pe tot corpul, inclusiv pe față, motiv pentru care este cunoscut și sub denumirea de „sindromul vârcolacului”. După cum se menționează în profilul Cartei Recordurilor, doar 50 de astfel de cazuri au fost înregistrate încă din Evul Mediu.

În 2010, adolescenta a fost înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness după ce părul ia fost măsurat după method de evaluare a hirsutismului – scara Ferriman Gallwey.

„Fața de maimuță” și „Chewbacca”

Așa obișnuia să fie tachinat copilul de colegii săi de școală. Cu toate acestea, premiul ei Guinness Book din 2010 a făcut-o o fată populară. „A fi păros mă face specială”, spune copilul de 10 ani de atunci. „M-am obișnuit foarte mult cu boala. Uneori este greu să vezi când părul devine prea lung .”
Prin urmare, mama ei tundea adesea părul facial al fiicei sale pentru a-i permite să vadă mai bine. Terapia cu laser nu a funcționat pentru Supatra, iar părul ei a crescut și mai des după aceea. Fotografiile lui Supatra în adolescență sunt cu atât mai surprinzătoare.

Povestea ei arată că, în ciuda bolii, care nu numai că șochează, dar ar putea fi un stigmat, Sumatra se descurcă foarte bine. În 2018, lumea a fost informată că fata nu numai că s-a căsătorit, ci și-a și bărbierit părul.

După cum a spus tatăl fetei presei locale la acea vreme, fiica lui și-a bărbierit în mod regulat corpul, deoarece nici măcar tratamentul cu laser nu ia oprit complet creșterea părului.

Julia Pastrana, sau „cea mai urâtă femeie din lume”

Pe lângă o adolescentă din Thailanda, una dintre cele mai cunoscute persoane afectate de acest sindrom a fost Julia Pastrana, care a trăit în secolul al XIX-lea, care, datorită părului ei luxuriant, a stârnit senzație în timpul vieții și – ca atracție – a fost prezentate în multe țări din Europa la acea vreme. Părul combinat cu un nas mare și gura largă a făcut ca ea să fie numită fiica omului și a maimuței.

În 1860, o femeie a născut un fiu care avea și păr pe tot corpul. Băiatul a murit însă la scurt timp după ce a născut, iar mama sa a murit la câteva zile după ce s-a născut. Soțul ei, însă, a decis să mumifice și să îndese trupul atât al Juliei, cât și al bebelușului. Continuându-și turul, le-a arătat în vitrine de sticlă. După moartea sa, mumiile iau mâinile, iar Pastrana a fost în sfârșit îngropată în Mexicul ei natal în 2013.

citește și...