Performanța slabă a “celei mai sexy atlete din lume”, pusă pe seama schimbării ținutei

18.08.2022, 15:55

După ce a sărbătorit calificarea în semifinalele probei de 400 de metri la Campionatele Europene din acest an, Alica Schmidt a abandonat competiția, în urma unei schimbări de garderobă. “Nu-ți speli și nu schimbi  ținuta decât după finală. Nu știu de ce sportul funcționează așa.”

Alica Schmidt nu este străină de schimbarea de ținute, având în vedere că a jonglat mult timp cu cariera de atletism și cu titlul de “cea mai sexy atletă din lume”.

Cu toate acestea, Campionatele Europene din 2022 de la Munchen s-au dovedit a nu fi locul potrivit pentru o schimbare de garderobă, după ce sportiva cu ochi albaștri s-a calificat în semifinalele probei de 400 de metri. Ea și-a asigurat locul în penultima etapă a probei sale de specialitate după ce a realizat unul dintre cei mai rapizi timpi ai săi la Olympiastadion (52,52 secunde).

 “Cea mai sexy atletă din lume” și-a schimbat ținuta în ultimul moment

Schmidt a făcut acest lucru purtând un maiou galben și negru, dar a renunțat la acest costum în favoarea unei combinații de vestă și tricou pentru finala de marți. Sportiva de 23 de ani a terminat pe ultimul loc în semifinală și nu a reușit să treacă în finală, ceea ce i-a determinat pe unii să critice decizia de a se schimba.

Doar o singură dată până acum în acest an, Schmidt a înregistrat un timp competitiv mai lent în proba de 400 de metri, iar unii spectatori au crezut că scăderea performanței a fost cauzată de codul vestimentar. Atletismul este unul dintre acele sporturi în care chiar și cel mai mic avantaj (sau nu) poate însemna diferența dintre victorie și înfrângere, iar superstițiile sunt numeroase.

“Nu schimbi ținuta decât după finală”

Compania media sportivă Outkick a sugerat că Schmidt “se joacă cu focul” schimbându-și îmbrăcămintea, numind decizia ei de a schimba o formulă câștigătoare “inexplicabilă”.

“Nu-ți speli uniforma în timpul unei competiții și nu schimbi ținuta decât după finală. Nu știu de ce sportul funcționează așa, dar pur și simplu așa este.”

Pe lângă faptul că este un atlet și un model de succes, Schmidt a lucrat, de asemenea, ca antrenor de fitness pentru Borussia Dortmund, echipă din Bundesliga, în timpul campaniei 2020/21. Dar, în ciuda unui portofoliu tot mai mare de muncă în afara primei sale pasiuni, potențialul a susținut că preferința ei este să aibă succes în atletism.

“Vreau doar să fiu percepută ca o atletă, vreau să inspir tinerii și să le ofer o perspectivă asupra sportului meu frumos”, a declarat ea pentru Bild. “Faptul că am ocazia să întâlnesc atât de mulți oameni incredibil de interesanți este încă de necrezut pentru mine și sunt infinit de recunoscătoare pentru toate aceste experiențe.”

Este discutabil cât de mult au avut de spus hainele ei în această privință, deși este de netăgăduit că a existat un contrast puternic între demonstrațiile sale de 400 de metri din această săptămână.

Chiar dacă nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor la Campionatele Europene, Schmidt se concentrează pe obținerea unui loc în echipa Germaniei pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

 

citește și...