Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienții cu COVID-19

28.09.2021, 13:14
Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienții cu COVID-19
Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienții cu COVID-19

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat marți că două spitale din București, Malaxa și Sf. Ioan, vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți COVID-19. La alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții COVID, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI.

În această săptămână, spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan din Capitală vor deveni unități exclusiv COVID, a anunțat marți ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Atilla. Spitalul Malaxa are 100 de paturi, din care 9 paturi sunt de ATI şi 40 de paturi cu oxigen, iar Spitalul Sfântul Ioan are 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital, autoritățile ar urma să deschidă încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi, transmite Hotnews.

”Ieri am operaţionalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta – 8 paturi. Suntem în curs de operaţionalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino şi 18 paturi la Spitalul Colţea, ceea ce se va întâmpla azi, mâine şi va degreva partea de sistem unde sunt necesare paturi de oxigen”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii. În spitalele din România erau libere luni doar 24 de paturi la ATI COVID. În Capitală, în Iași sau Cluj nu mai era disponibil niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienții cu COVID-19. Rată de infectare de peste 5,5 în București

Rata de infectare în București a ajuns marți la 5,57, față de 4,95 la mia de locuitori cu o zi în urmă, potrivit sursei mai sus-menționate. Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ceea ce înseamnă că este obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri. Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

Potrivit unei hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt exceptate persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00. În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

citește și...