Patru femei au fost selectate pentru a lucra în cel mai izolat și friguros loc din lume. 6.000 de candidați au aplicat pentru acest job

05.10.2022, 18:37

Patru femei britanice își asumă sarcina vieții lor, lucrând pe o insulă izolată din Antarctica, la temperaturi de până la 23 de grade Celsius. “Nu am nicio idee la ce să mă aștept când vom ajunge acolo – cât de frig va fi, va trebui să ne croim drum prin zăpadă până la oficiul poștal?”, a spus una dintre femei. 

Patru femei renunță de bunăvoie la confortul de acasă, cum ar fi apa curentă și toaletă, pentru a lucra timp de cinci luni la un oficiu poștal izolat din Antarctica.

Lucy Bruzzone, Clare Ballantyne, Natalie Corbett și Mairi Hilton vor lucra timp de 20 de săptămâni la oficiul poștal din Port Lockroy, cunoscut și sub numele de “oficiul poștal al pinguinilor”, scrie Sky News.

6.000 de candidați au aplicat pentru acest job

Situl istoric primește aproximativ 18.000 de vizitatori umani în fiecare sezon, conform NPR, iar aproximativ 6.000 de candidați au aplicat pentru a lucra la biroul de la distanță.

Cele patru femei curajoase vor parcurge 9.000 de mile de la casele lor din Marea Britanie pentru a se îndrepta spre insulă, Corbett, în vârstă de 31 de ani, făcând cu adevărat un efort suplimentar, petrecând acolo o “lună de miere solo”, deoarece s-a căsătorit recent și își lasă soțul acasă.

Patru femei din Marea Britanie vor lucra într-una dintre cele mai izolate regiuni din lume

Patru femei din Marea Britanie vor renunța la confortul de acasă pentru a trăi și lucra în Antarctica timp de cinci luni, într-una dintre cele mai izolate regiuni din lume,

Cine nu și-ar dori să petreacă cinci luni lucrând pe o insulă plină de pinguini, într-unul dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă?”, a declarat ea marți pentru BBC.

Corbett va conduce magazinul de cadouri al muzeului din sit, care este administrat de UK Antarctic Heritage Trust. Ballantyne, între timp, se va ocupa de cele aproximativ 80.000 de felicitări trimise de poștă în fiecare an în aproximativ 100 de țări de pe glob.

“Va fi prima dată când voi merge în Antarctica și sunt foarte încântat să văd continentul alb”, s-a exprimat colegul lor Hilton despre emoția expediției. “Nu am nicio idee la ce să mă aștept când vom ajunge acolo – cât de frig va fi, va trebui să ne croim drum prin zăpadă până la oficiul poștal?”.

“Sunt biolog în domeniul conservării, așa că, personal, abia aștept să văd pinguinii și alte animale sălbatice, cum ar fi păsările marine și balenele”, a adăugat Hilton.

Bruzzone, un om de știință, va gestiona echipa și va avea supravegherea navelor care vin și pleacă. Ea a declarat pentru BBC că această oportunitate este “visul vieții sale”.

Femeile nu vor fi singure în prima jumătate a aventurii lor, deoarece vor fi însoțite de Vicky Inglis, care a lucrat ca asistent general pentru UKAHT în sezonul 2019-2020.

Condițiile cu care se vor confrunta nu se vor asemăna deloc cu cele de acasă, din Marea Britanie. Pe lângă temperaturile care pot coborî până la 23 de grade Celsius, angajatele vor împărți un singur dormitor și vor folosi o toaletă de camping – care trebuie, de asemenea, golită zilnic, potrivit NPR.

Pentru a face un duș, lucrătorii poștali vor trebui să se bazeze pe facilitățile oferite de navele care vin pe insulă la câteva zile. Încercarea de a-i contacta pe cei dragi va fi, de asemenea, o provocare, deoarece nu există semnal la telefoanele mobile sau acces la internet.

În dosarul de candidatură, s-a menționat: “Antarctica este un loc de muncă solicitant din punct de vedere fizic și mental”.

citește și...