Misterul „celei mai izolate case din lume”. Unde se află extraordinara cabană și cum a fost construită

09.12.2021, 19:41

Cea mai izolată casă din lume este înfiptă pe versantul unui lanț muntos îndepărtat. A fost părăsită timp de 100 de ani, dar misterul ei rămâne.

Potrivit The Sun, coliba ​​fascinantă situată sus în munții italieni a fost numită „cea mai izolată casă din lume”, după ce i-a derutat pe privitori timp de decenii. Situată la peste 2.700 de metri deasupra nivelului mării, în mijlocul întinșilor munți Dolomiți din Italia, se află această casă extraordinară.

Locația ciudată a nedumerit oamenii timp de zeci de ani, în timp ce alții au speculat cum ar putea ajunge oamenii în  acolo.

Cum a fost construită

În mod remarcabil, se crede că impresionanta proprietate a fost construită cu peste 100 de ani în urmă, în timpul Primului Război Mondial.

Se spune că soldații italieni pricepuți au construit adăpostul ca un loc de odihnă în timp ce se luptau cu austro-ungurii pe terenul accidentat. Ei ar fi folosit suportul ascuns pentru a stoca provizii și a se adăposti de inamic, precum și de elemente. Arhitectura incredibilă ar fi fost accesibilă doar cu scări de frânghie și cărucioare de cablu improvizate – sau poteca de munte perfidă pe care doar cei suficient de curajoși ar îndrăzni să urce. Exploratorii au avertizat că poteca, care face parte din Via Ferrata Ivano Dibona, necesită un „nivel ridicat de fitness” pentru a urca. Via Ferrata – din italiană pentru „cale de fier” – este prevăzută cu scări de oțel, trepte și cabluri încorporate în munte pe care călătorii le pot folosi pentru a naviga în secțiuni dificile.

Cabana nu poate fi locuită

Pagubele cauzate de condițiile meteorologice rămân un pericol în zonă, iar ziarul local Il Dolomiti a relatat că, din păcate, cabana a fost făcută „nelocuibilă” pentru alpiniști, după ce acoperișul a cedat.

Deși în prezent nu este utilizabil ca loc de odihnă, Buffa di Perrero oferă totuși un bun punct de vedere pentru o priveliște uluitoare asupra impresionantului lanț Dolomiți.

 

 

citește și...