Parastas de un an pentru Costin Mărculescu. Actorul, uitat de toată lumea

05.06.2021, 11:16
Parastas de un an pentru Costin Mărculescu. Actorul, uitat de toată lumea
Parastas de un an pentru Costin Mărculescu. Actorul, uitat de toată lumea

A trecut un an de la dispariția actorului Costin Mărculescu. Familia i-a organizat vineri, 4 iunie, parastasul.

La parastasul de un an pentru Costin Mărculescu, de la cimitirul Reînvierea, au participat doar câteva persoane.

„A fost numai familia, 10-12 persoane. M-a rugat sora lui să anunț niște persooane publice să vină, dar nu au venit. Unii nu au răspuns nici la telefon. Unii chiar nu au putut să vină. Mitoșeru era la eveniment în afara Bucureștiului. Serghei Mizil era în Grecia. L-am anunțat și pe Pepe, care m-a întrebat dacă avem nevoie de ceva să-i spunem. Acum nu l-am văzut la biserică, dar Pepe se duce des la mormânt, la Costin, pentru că nepotul lui, Franco, este înmormântat în același cimitir. Înmormântarea, practic, eu și cu Pepe i-am făcut-o lui Costin. Acum, la parastas, l-am îmbrăcat pe Larry Freddy (n.r. actorul Răzvan Ghiță), i-am luat costum, apoi am mers la un restaurant. La înmormântare nu s-a făcut pomană la restaurant că era pandemie, dar am dat 125 de pachete. I-am scos și un album lui Mărculescu despre cariera lui, la 40 de zile. Taică-su era terminat săracul, la parastas, are 80 de ani. A fost trist!”, a spus jurnalista Mara Bănică pentru click.ro.

Costin Mărculescu a murit singur în casă

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă în noaptea de 10 iunie spre 11 iunie 2020. Acesta nu mai fusese văzut de vecini de câteva zile, nu mai răspundea la telefon şi nici pe reţelele de socializare, iar câinele alături de care locuia lătra neîncetat.

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au descoperit corpul actorului în cadă, în stare de putrefacţie.

Costin Mărculescu a fost înmormântat la cimitirul Reînvierea, acolo unde sunt înmormântate mama și bunica lui.

Cine a fost Costin Mărculescu

Născut la 29 iunie 1969 la Craiova, Costin Mărculescu a debutat în televiziune în anul 1984, la vârstă de 15 ani, în două piese TV –  “Misiune specială” și “Ecaterina Teodoroiu”, iar în cinematografie în anul 1985, în filmul regizoarei Cristiana Nicolae “Al patrulea gard lângă debarcader”, conform Cinemagia.

În anul 1986, Costin Mărculescu a jucat în “Liceenii” alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu și George Ivașcu.

Costin Mărculescu a  absolvit Academia Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale promoția 1989 – 1993. De-a lungul anilor, acesta a fost invitat în emisiuni de divertisment în calitate de actor sau cântăreț.

citește și...