Operația estetică care se răspândește printre bărbați: trebuie să li se rupă coapsele

27.11.2022, 15:28

Profilul pentru această operație sunt bărbații care au o înălțime mai mică de 1,70 metri și care și-o pot permite, deoarece operația este costisitoare, în jur de 10.000 de euro pe centimetru. “Este o operație dureroasă, care implică un proces de recuperare îndelungat, deoarece o parte din os rămâne moale, astfel că trebuie să aștepți să mergi până când osul respectiv poate susține din nou greutatea corpului”

Chirurgia estetică este o specialitate a chirurgiei plastice, care are ca scop îmbunătățirea aspectului anumitor părți ale corpului prin intermediul unor proceduri chirurgicale. Scopul chirurgiei estetice este de a îmbunătăți aspectul unei persoane, stima de sine și încrederea în sine. În prezent, o operație care presupune ruperea femurului pentru a câștiga câțiva centimetri se răspândește în rândul bărbaților.

Mai exact, implică ruperea chirurgicală a osului, introducerea unui ac magnetic fixat pe os, iar țesutul osos se regenerează treptat. Această metodă, cunoscută sub numele de alungire a oaselor, a fost concepută inițial pentru a trata persoanele cu un anumit tip de “displazie osoasă”, cum ar fi acondroplazia, transmite as.com.

Complicații postoperatorii

Această operație implică săptămâni de convalescență după aceea și un proces de recuperare în timpul căruia pacientul nu poate merge luni de zile. Prin urmare, este foarte delicată și nu este lipsită de complicații, deoarece există un mare pericol de infecție, iar perioada postoperatorie este foarte lungă.

“Este o operație dureroasă, care implică un proces de recuperare îndelungat, deoarece o parte din os rămâne moale, astfel că trebuie să aștepți să mergi până când osul respectiv poate susține din nou greutatea corpului”, a declarat pentru BBC chirurgul Kevin Debiparshad, care efectuează operația.

Costul operațiunii

Merită să ne amintim că, pe lângă os, există și nervi și vase de sânge. În doi ani se pot obține până la 16 centimetri. Profilul pentru această operație sunt bărbații care au o înălțime mai mică de 1,70 metri și care și-o pot permite, pentru că operația este costisitoare, în jur de 10.000 de euro pe centimetru. Cu alte cuvinte, între 50.000 și 170.000 de euro.

Timp de mulți ani, operația de alungire a fost solicitată în mai mare măsură de femei, însă Debiparshad a precizat că tabuul conform căruia bărbații nu se supun operațiilor estetice este din ce în ce mai mult depășit. De fapt, în Spania există deja 6.305 centre de sănătate autorizate de Ministerul Sănătății să practice medicina estetică.

Spania, a cincea țară din lume cu cel mai mare număr de operații estetice în 2021

Un studiu prezentat de Societatea Spaniolă de Medicină Estetică (SEME) plasează Spania pe locul cinci în lume care a efectuat cele mai multe intervenții estetice în 2021, cu peste 447.000 de operații. Este devansată de Statele Unite, Brazilia, Mexic și Germania.

Dintre aceste date, merită menționat faptul că 40% din populația spaniolă a apelat la servicii de medicină estetică în anumite ocazii. Dintre aceștia, 71,8% sunt femei și 28,2% sunt bărbați. De asemenea, vârsta medie de acces la medicina estetică a scăzut ostentativ, de la 35 la 20 de ani.

 

citește și...