“Omul-lup” din “cea mai păroasă familie din lume”, izolat și tratat cu cruzime. “Viața mea la circ a început la 13 ani”

09.07.2022, 13:19

Mexicanul Jesus ‘Chuy’ Aceves și 29 de membri ai familiei sale au toți o afecțiune care le acoperă fața de păr.  Poate că nu este etichetă pe care o doresc, dar familia Aceves este considerată a fi cea mai păroasă din lume. “Niciodată în istoria rasei umane nu a mai existat o familie atât de păroasă”.

Și nu este surprinzător că asta înseamnă că viața nu este întotdeauna roz, cu batjocuri crude și priviri ciudate.

Jesus “Chuy” Aceves și rudele sale sunt cunoscuți sub numele de “oamenii lup” din cauza înfățișării lor. Dar, în momentele mai dure, au fost catalogați drept “vârcolaci” și au fost făcuți să se simtă ca niște monștri, potrivit dailystar.co.uk.

Cea mai păroasă familie din lume

Aspectul lor neobișnuit i-a făcut să obțină locuri de muncă în circ și spectacole – dar și să fie batjocoriți și tratați cu cruzime.

Jesus a vorbit despre luptele lor într-un documentar BBC, dezvăluind că era atât de deprimat încât aproape a început să consume alcool până i s-a afectat sănătatea.

“Nu mi-a plăcut să fiu izolat pentru ca oamenii să nu ne vadă”

Familia Aceves locuiește în Mexic și suferă de o afecțiune extrem de rară, hipertricoza congenitală, ceea ce înseamnă că s-au născut cu o cantitate anormală de păr pe față și pe corp.

În documentarul TV, Chuy, The Wolf Man, difuzat pe BBC One în 2015, Jesus, acum în vârstă de 48 de ani, explică modul în care aceasta le-a afectat viața. El povestește că, atunci când a crescut în Loreto, în nord-vestul Mexicului, el și familia sa au fost marginalizați de comunitatea locală, iar la 12 ani lucra la bâlciuri.

În timp ce lucrau la carnaval, i s-au oferit locuri de muncă într-un circ.

În film, el spune: “Viața mea la circ a început la 13 ani. Omul a spus că ne va plăti bine și a spus că ne vrea pe toți. A spus că ne va găzdui și că vor fi bani, așa că am acceptat.”

Cei trei băieți au petrecut mai mulți ani călătorind prin Mexic, pozând pentru fotografii cu membrii publicului. Dar acesta a fost începutul comportamentului crud pe care au fost nevoiți să îl îndure.

În documentar, Jesus explică cum, atunci când nu lucrau, erau izolați , deoarece proprietarii circului nu voiau să fie văzuți pe străzi.

Regizoarea Eva Aridjis a spus că viața pe care o duceau era crudă și grea, adăugând: “Singurul loc de muncă consistent pe care îl pot găsi este în circuri și spectacole, expunându-se ca niște ciudați.”

În film, Jesus dezvăluie cum, la un moment dat, când a fost în turneu în SUA cu un circ american, a devenit atât de deprimat și de singur încât aproape că a consumat alcool până i s-a afectat sănătatea.

“Obișnuiam să beau multă bere. Nu mâncam niciodată și ficatul mă omora… Am vrut să mă eliberez cu băutura. Dar făceam contrariul, mă distrugeam”, a spus el.

Din fericire, a reușit să se salveze și a continuat să joace în circuri din întreaga lume.

Acum, cu propria familie, Jesus are trei fiice, cea mai mare fiind o mamă singură în vârstă de 20 de ani, toate cu hipertricoză.

Afecțiunea este foarte rară, fiind înregistrate doar aproximativ 50 de cazuri în istorie – 30 de la Chuy și strămoșii săi.

Eva a adăugat: “Niciodată în istoria rasei umane nu a mai existat o familie atât de păroasă, iar Chuy, Omul Lup este singurul portret filmat al acestei familii care există”.

citește și...