Oferta de un milion de dolari pe care Messi a primit-o după ce a câștigat Cupa Mondială

24.12.2022, 13:15

Avocatul omanez Ahmed S. Albarwani a oferit 1 milion de dolari (940.729 de euro) pentru a pune mâna pe faimoasa haină purtată de emirul qatariot șeicul Tamim bin Hamad Al Thani. “Prietenul Messi. Din partea Sultanatului Oman, vă felicit pentru câștigarea Cupei Mondiale. Prințul Tamim Bin Hamad m-a uimit oferindu-ți bisht-ul arab, un simbol al cavalerismului și al înțelepciunii. Îți ofer un milion de dolari în schimbul acelui bisht”.

Leo Messi a câștigat Cupa Mondială duminica trecută la Lusail, în Qatar, după victoria Argentinei la penalty-uri în fața Franței. Imaginea sa ridicând Cupa Mondială pe cerul Qatarului a intrat deja în istoria fotbalului și a sportului, nu doar pentru ceea ce înseamnă la nivel personal pentru fotbalistul argentinian, ci și pentru ceea ce s-a întâmplat în momentul de dinaintea celebrării.

Jucătorul a primit un cadou din partea emirului Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, cunoscut sub numele de “besth”. Este vorba despre o tunică scurtă neagră cu motive aurii, în valoare de 8.000 de riali qatarezi, aproximativ 2.071 de euro, potrivit presei locale din țara din Orientul Mijlociu. Piesa necesită șapte etape de lucru și este realizată manual din țesătură japoneză, transmite as.com.

Oferta de un milion de dolari a lui Messi pentru pelerina pe care a primit-o după ce a câștigat Cupa Mondială

Un material pentru care i se oferă acum o sumă mare de bani. Ahmed S. Albarwani, avocat și membru al Parlamentului omanez, a fost cel care a făcut oferta pe profilul său oficial de Twitter. “Prietenul Messi. Din partea Sultanatului Oman, vă felicit pentru câștigarea Cupei Mondiale. Prințul Tamim Bin Hamad m-a uimit oferindu-ți bisht-ul arab, un simbol al cavalerismului și al înțelepciunii. Îți ofer un milion de dolari în schimbul acelui bisht”.

Mai mult, Ahmed însuși a menționat pentru ziarul “The National” importanța semnificației acestui veșmânt pentru cultura arabă. “Eram pe stadion și am urmărit momentul în care emirul Qatarului i-a dat bisht-ul lui Messi. Acest moment a spus lumii că suntem aici și că aceasta este cultura noastră, să o cunoască bine. Acest turneu a fost o sursă de mândrie și a evidențiat faptul că noi, arabii, suntem una și unită”.

Folosit la ocazii speciale și importante

Este un articol de îmbrăcăminte important, deoarece nu este purtat de oricine în Qatar. Singura persoană care o poate purta în fiecare zi a anului este emirul, întrucât acesta este cea mai înaltă autoritate a țării. Acesta poate fi purtat și de persoane importante pentru regimul din Qatar, cum ar fi miniștrii. Dar o pot purta doar la date importante, cum ar fi sărbătorile bancare, care a fost 18 decembrie anul trecut.

Pe lângă faptul că este un articol de îmbrăcăminte purtat de înalții oficiali ai țării, este adesea purtat și la ocazii speciale și la evenimente importante. De exemplu, la nunți, este purtată de un tată pe fiul său atunci când se căsătorește. În cele mai multe ocazii, “besht” este purtat de obicei peste “thoub”, un fel de tunică până la gleznă cu mâneci lungi.

Messi a purtat acest articol vestimentar atunci când a ridicat titlul alături de restul coechipierilor săi și l-a purtat și în timpul festivității, scoțându-l apoi când a continuat sărbătoarea pe umerii lui Sergio Agüero, amintind de imaginea lui Diego Armando Maradona cu Roberto Cejas la Cupa Mondială din 1986 din Mexic.

citește și...