10 motive pentru schimbarea în bine a lui ‘Messi 5.0’. Argentinianul doboară toate recordurile la nivel mondial

17.12.2022, 15:30

Lionel Messi este la un meci distanță de câștigarea Cupei Mondiale, singura distincție care i-a scăpat într-o carieră strălucită în care a trebuit să depășească dificultăți, cum ar fi cele patru Cupe Mondiale anterioare cu Argentina. Argentinianul a fost la înălțime la a cincea sa Cupă Mondială

Lionel doboară toate recordurile la nivel argentinian și unele la nivel mondial. El este cel mai decisiv Leu la o Cupă Mondială. Mulți se așteptau la acest ultim efort de la Cupa Mondială din partea lui 10, dar nu atât de mulți se așteptau la o versiune atât de magnifică precum cea pe care o arată în Qatar, transmite marca.com.

CEL MAI BUN MARCATOR DE GOLURI

Leo Messi are cinci goluri în aceste șase meciuri. Trei dintre goluri au venit din penalty-uri, ajungând astfel la 11 goluri la Cupa Mondială, devansându-l deja pe Gabriel Omar Batistuta cu 10. În precedenta Cupă cu cele mai multe goluri (2014) ajunsese la patru goluri. Argentina a pierdut în finală în fața Germaniei (1-0).

GOLDEN BOOT… ȘI BALL

În afară de cifrele de goluri, pentru mulți, Leo este cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, deși finala va decide cine va câștiga râvnitul trofeu FIFA de “cel mai bun jucător” al Cupei Mondiale. Până acum, are patru MVP-uri în șase meciuri. În istoria Cupei Mondiale, are 11 premii MVP, față de șapte ale lui Cristiano, al doilea în clasament.

MAI LIDER CA NICIODATĂ

Maturitatea i-a conferit mai mult leadership pe teren și în afara lui. El este mai mult căpitan decât în trecut. El trage mai mult pentru grup, așa cum a arătat în momentele dificile împotriva Olandei. Poate că a fost prea critic la adresa lui Mateu Lahoz și nu a avut nicio problemă în a-l critica nici pe Louis Van Gaal, când a văzut cuvintele urâte de dinainte la adresa acestuia. Cel mai maradonian Messi.

MAI MULTE ASISTENȚE

Rosarino a acumulat până acum trei pase de gol în șase meciuri, ultima dintre ele fiind una minunată pentru Julián Álvarez, în ceea ce a fost, până acum, cea mai bună acțiune a întregului turneu. Cele opt pase decisive pe care le-a dat la Cupa Mondială îl egalează pe Diego Maradona, pe care îl poate depăși într-un nou record dacă va reuși să ofere un nou cadou în finala de mâine.

MAI MATUR

De la prima, în care a pierdut în fața Arabiei Saudite, Leo a avut un chip calm, senin, înțelept.

INTELIGENT DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC

“Nu mai pot să arunc lung și să alerg după minge. Am 35 de ani și trebuie să fiu inteligent”, a declarat el recent. Leo, la vârsta lui, este conștient de limitele sale, pe care le are deja. De aceea, din punct de vedere fizic, este mai inteligent ca niciodată și nu aleargă niciodată de dragul de a alerga. Metrii pe care îi execută, se asigură că sunt semnificativi. În apărare, face doar atât cât trebuie, dar încearcă din când în când să se facă de râs.

CEL CARE A INSISTAT CEL MAI MULT

Leo nu a câștigat niciodată Cupa Mondială, dar nu va fi din cauza insistențelor. Atât de mult încât ar putea  deveni jucătorul cu cele mai multe prezențe din istoria Cupei Mondiale, cu 26, depășindu-l pe germanul Lothar Matthäus (25). De asemenea, dacă îl va depăși pe italianul Paolo Maldini în topul jucătorilor cu cele mai multe minute jucate la o Cupă Mondială. Maldini are 2217 față de 2194, cât are momentan Lionel Messi.

DESCHIZĂTORUL DE CONSERVE

Leul nu este decisiv doar din punct de vedere cantitativ, ci și calitativ. Dintre cele cinci goluri, în patru din cele șase meciuri, el a deschis scorul, chiar dacă golul din Arabia Saudită nu a valorat prea mult. Acest lucru are o mare valoare în orice meci, dar are și mai multă valoare într-o Cupă Mondială, cu meciuri strânse în care deschiderea scorului are un merit special.

COMUNIUNE CU FANII

Relația lui Leo cu fanii argentinieni a fost întotdeauna bună, deși, evident, odată cu suișurile și coborâșurile rezultatelor, aceasta a apărut și a dispărut. Dar, în general, a existat întotdeauna o idilă între părți. Bineînțeles, nu a fost văzut niciodată distrându-se atât de mult cu fanii albicelestei ca la această Cupă Mondială din Qatar. După ce câștigă meciurile, el rămâne cu echipa pentru a sărbători fiecare victorie timp de 30 de minute. Leo savurează triumfurile ca niciodată înainte.

MESSI, CEL MAI POPULAR

Cifra sa generează unanimitate în rândul presei și al publicului din întreaga lume. Este adevărat că nu toată lumea își dorește ca Messi să câștige această Cupă, dar toți specialiștii consultați îi admiră cariera. El este Messi care atrage cele mai multe laude unanime pentru Cupa Mondială pe care o câștigă la 35 de ani. Cu cât îmbătrânește mai mult, cu atât este mai dificil, iar în cazul lui Leo, acest lucru a fost dat peste cap.

Acesta este Messi 5.0, care este la un pas de vis.

citește și...