8 sportivi care au jucat atât cu Ronaldo, cât și cu Messi. Cine a fost numit cel mai bun jucător dintre cei doi

16.12.2022, 17:30
8 sportivi care au jucat atât cu Ronaldo, cât și cu Messi. Cine a fost numit cel mai bun jucător dintre cei doi

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt cei mai buni doi jucători de pe planetă, iar Daily Star Sport analizează ce jucători care au jucat cu amândoi îi cataloghează drept GOAT. Au fost 21 de jucători care au împărțit terenul atât cu Messi, cât și cu Ronaldo. Cine a fost numit cel mai bun jucător dintre cei doi.

Dezbaterea despre cine este cel mai bun fotbalist dintre Cristiano Ronaldo și Lionel Messi pare să continue atâta timp cât cei doi jucători vor intra pe teren.

Iar Messi i-ar putea da o lovitură de ciocan lui Ronaldo duminică, dacă va câștiga Cupa Mondială – un trofeu care i-a ocolit pe amândoi de-a lungul carierei lor. Cu toate acestea, vor fi încă unii care vor sta ferm în tabăra lui Ronaldo.

Gerard Pique

Gerard Pique a jucat atât cu Messi, cât și cu Ronaldo la nivel de club: unul la Manchester United și celălalt la Barcelona, dar există un singur câștigător pentru catalan.

“Întotdeauna am spus că Messi are un talent pe care nu-l are nimeni. Adică, are mingea și viteza lui care controlează mingea. Mingea nu se îndepărtează doi metri de piciorul său, este mereu acolo. Este imposibil să-l prinzi, acest talent nu l-am văzut la nimeni.

“Dar pentru mine, este ca și cum Messi nu este uman, dar [Ronaldo] este cel mai bun dintre oameni.”

Verdict: Messi

Gabriel Heinze

La fel ca Pique, fostul as al Argentinei, Gabriel Heinze, a jucat alături de Ronaldo la Diavolii Roșii – dar l-a ales pe jucătorul de 37 de ani ca vedetă, spre deosebire de colegul său fundaș central.

“Dacă ar trebui să plătesc pentru un singur jucător, l-aș alege pe el [Ronaldo]. Nu cred că Cristiano va deveni mai bun ca fotbalist, este deja lângă Dumnezeu în ceea ce privește abilitățile sale.”

Cu toate acestea, el a păstrat ceva credit pentru compatriotul său: “Leo este inexplicabil. Din punct de vedere fotbalistic, el nu vine de pe această planetă. Iar ca persoană, duce o viață atât de liniștită încât este admirabil”.

Verdict: Ronaldo

Sergio Ramos

În cea mai mare parte a anilor 2010, Sergio Ramos a fost mâna dreaptă a lui Ronaldo, dar în prezent se află în aceeași echipă cu Messi, iar micuțul argentinian este cel care primește acceptul lui Ramos.

“Leo Messi? Ne cunoaștem de mult timp, ca adversari. Este o bucurie să îl avem în această echipă [PSG]. Pentru mine, este unul dintre cei mai buni jucători din lume, dacă nu cel mai bun.

“Este plăcut să îl avem în echipa noastră”.”

Verdict: Messi

Paulo Dybala

Când Paulo Dybala a jucat alături de Ronaldo la Juventus, a fost plin de laude la adresa megastarului portughez: “Bineînțeles, mă bucur [să joc alături de Ronaldo].

“Cristiano este un campion și este întotdeauna o plăcere să joci cu tipi ca el. Ronaldo face ca lucrurile care sunt foarte dificile să pară de fapt ușoare.”

Cu toate acestea, el a ținut aproape de piept cine crede că este cel mai bun, făcând și o ploaie de laude la adresa lui Messi: “Leo este ca Maradona pentru cei din generația noastră. Pentru mine, este o onoare să joc cu el în echipa națională. Ne-a târât la Cupa Mondială cu hat-trick-ul din Ecuador”.

Verdict: Indecis

Deco

Inițial, Deco și-a ținut părerea aproape de piept, glumind: “Tipul [Ronaldo] este bolnav, nu am văzut pe nimeni la antrenamente așa. Cred că este foarte dificil să fii așa. Ei sunt complet diferiți. Deși Messi are grijă de el ca un sportiv normal, Ronaldo este incredibil. Este la limita bolii, pentru că el vrea să fie mereu cel mai bun în meseria lui. El concurează în orice”.

Cu toate acestea, în 2015, a adăugat: “Cred că Cristiano este aproape la fel de bun ca Messi. Amândoi sunt fotbaliști fenomenali, dar în moduri diferite. Sunt, de departe, cei mai buni fotbaliști din lume”.

Verdict: Messi

Gonzalo Higuain

La fel ca mulți dintre jucătorii de pe această listă, Gonzalo Higuain este plin de laude atât pentru Messi, cât și pentru Ronaldo.

“Am jucat deja împreună cu Real Madrid! Au trecut mulți ani și am găsit un alt jucător, o persoană mai matură, cu o familie. Mi-a plăcut să joc alături de el înainte și mă bucur că suntem din nou împreună.”

Higuain a mai jucat cu Messi și pe plan internațional: “Sunt atacant și am avut șansa de a juca cu Messi. Este un privilegiu să joc alături de el.”

Verdict: Nehotărât

Angel Di Maria

Angel Di Maria a format un atac cu ambii cei mai buni jucători din lume, atât la nivel de club, cât și la nivel internațional, la trei echipe diferite.

Dar există un singur câștigător: “Messi este cel mai bun din lume – nu există niciun dubiu în această privință. Am văzut de nenumărate ori că el câștigă meciuri de unul singur atunci când echipa nu este performantă – dar mass-media se așteaptă ca el să fie mereu eroul.

“Când voi fi bătrân, le voi spune nepoților mei povești de adormit copiii despre când am câștigat Liga Campionilor, sper că și când am câștigat Cupa Mondială, dar mai ales le voi spune că bunicul lor obișnuia să joace cu Lionel Messi.”

Verdict: Messi

Carlos Tevez

Carlos Tevez a petrecut mult timp atât cu Messi, cât și cu Ronaldo – și amândoi au avut un impact uriaș asupra starului.

“Cristiano se oprea mereu în sala de sport după antrenament: pentru el, este o obsesie și, fiind cel mai bun în toate, ajungea mereu mai devreme la serviciu. Când antrenamentul era stabilit pentru ora nouă dimineața, am ajuns la opt și el era deja acolo. Chiar dacă ajungeam la 7.30, el era deja acolo!”.
Și Tevez se lăudase cu Messi: “Messi joacă un alt sport. Pentru Messi să marcheze trei goluri [într-un meci] este normal”.

citește și...