Oana Ioniță, fostă ”bebelușă” la ”Cronica Cârcotașilor”, marcată de moartea dansatorului Ovidiu Danci. Ce i-a spus la ultimul concurs la care s-au întâlnit

16.06.2020, 09:30
Oana Ioniță, fostă ”bebelușă” la ”Cronica Cârcotașilor”, marcată de moartea dansatorului Ovidiu Danci. Ce i-a spus la ultimul concurs la care s-au întâlnit

Oana Ioniță, pe care telespectatorii o știu de pe vremea când era una dintre ”bebelușele” de la emisiunea ”Cronica Cârcotașilor”, de la Prima TV,  a transmis un mesaj după moartea celui care a fost dansatorul Ovidiu Danci.

Oana Ioniță l-a cunoscut foarte bine pe Ovidiu Danci. Dansatoarea și-a amintit de ultimul concurs la care s-a întâlnit cu Ovidiu Danci, explicân d cât de implicat era acesta să le asigure tot ce aveau nevoie copiilor de la școala sa de dans.

”La ultimul concurs unde ne-am întâlnit îmi povesteai cum ai rămas în pană cu autocarul încercând să ajungi la un concurs, cum ai pierdut trenul spre Bistrița dorind să rămâi să vezi spectacolul până la final, îți doreai să le oferi copiilor de la școală ta de balet Ovidiu Danci toate condițiile pe care tu probabil, și nici eu, nu le-ai avut pentru a evolua cât mai frumos.
Ai educat și însuflețit în școala ta adevărați artiști care cu siguranță vor duce numele tău mai departe. Acum sufletul tău se odihnește alături de îngeri!”, a povestit Oana Ioniță.

A murit la 39 de ani

Dansator și fondator al școlii de balet care îi purta numele, Ovidiu Danci s-a stins din viață duminică seara Acesta avea 39 de ani și fusese diagnosticat cu două afecțiuni grave, printre care și o formă gravă de leucemie.

Ovidiu Danci a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița joia trecută, fiind la Terapie-Anestezie Intensivă de vineri. Starea sa de sănătate s-a agravat, însă, în ultimele zile.

„Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis școala de dans pe care Ovidiu Danci a fondat-o la Bistrița.

Cine a fost Ovidiu Danci

Ovidiu Danci a studiat dansul încă de la vârsta de 10 ani la Școala de Coregrafie Octavian Stroia. Ulterior a fost admis la Liceul de Arte „Octav Băncilă”, fiind angajat imediat după absolvire la Teatrul Oleg Danosvki din Constanța. Cu balerinii din Constanța a și mers în turneu în întreaga Europă.

Ovidiu Danci a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen, fiind singurul român care a terminat academia ca bursier. A participat la show-ul de televiziune ”Dansez pentru tine” , difuzat de postul de televiziune Pro TV, și a jucat în mai multe seriale românești. A interpretat, printre altele, și primul travestit dintr-un serial românesc.

citește și...