Oamenii din întreaga lume închiriază casele și apartamentele părăsite din Ucraina

05.03.2022, 17:40
Oamenii din întreaga lume închiriază casele și apartamentele părăsite din Ucraina

Deși Ucraina se află în mijlocul unui război, rezervările Airbnb din Ucraina înregistrează o creștere uriașă. Pe măsură ce agresiunea Rusiei asupra vecinului său continuă, oamenii din întreaga lume au găsit o modalitate neobișnuită de a ajuta ucrainenii.

Mai multe organizații au înființat organizații caritabile și centre de donații pentru a ajuta oamenii din Ucraina, dar unii își fac griji în legătură cu destinația acestora. Dar puterea rețelelor de socializare a dezvăluit o modalitate sigură și eficientă de a trimit bani direct ucrainenilor. În loc să doneze organizațiilor de caritate sau organizațiilor nonprofit, unii oameni au rezervat sejururi pe Airbnb în orașe ucrainene precum Kiev și Kherson, fără intenția de a vizita – doar pentru a trimite bani direct gazdelor ucrainene.

Miercuri, popularul cont de Instagram Quentin.Quarantino a apelat la rețelele de socializare pentru a anunța o inițiativă de a sprijini financiar familiile din Ucraina prin rezervarea de închirieri Airbnb, potrivit NYPost.

Oameni din întreaga lume închiriază casele și apartamentele din Ucraina

„Ieri am împărtășit o idee de a sprijini Ucraina rezervând camere de închiriat pe Airbnb. 24 de ore mai târziu, 100 de oameni rezervă AirBnB în Ucraina ca o modalitate de a trimite asistență monetară imediată persoanelor din zonele grav afectate”, a scris el online.

De atunci, compania cu sediul în San Francisco a susținut inițiativa dezvăluind că ar anula orice taxe asociate cu acele rezervări.

Peste 61.000 de nopți au fost rezervate în Ucraina

Brian Chesky, CEO-ul Airbnb, a apelat și el la Twitter pentru a-și exprima recunoștința pentru răspunsul copleșitor.

Airbnb a dezvăluit doar în ultimele două zile, peste 61.000 de nopți au fost rezervate în Ucraina – dintre care 34.000 au fost rezervate de rezidenți din SUA.

„În 48 de ore au fost rezervate 61.406 de nopți în Ucraina. Au fost trimiși 1,9 milioane de dolari ”, a scris Chesky pe Twitter.

Airbnb va oferi locuințe gratuite pentru până la 100.000 de refugiați ucraineni

Initiativa a venit după ce platforma Airbnb a oferit la începutul acestei săptămâni locuințe gratuite pentru 100.000 de refugiați ucraineni, invitând și pe alții să se alăture inițiativei. Airbnb a anunțat că va oferi locuințe gratuite, pe termen scurt, pentru până la 100.000 de refugiați ucraineni.

În ultimii cinci ani, Airbnb și Airbnb.org au conectat peste 54.000 de refugiați și solicitanții de azil – inclusiv din Siria, Venezuela și Afganistan – la locuințe temporare prin intermediul partenerilor. Anul trecut, Airbnb.org a anunțat crearea Fondului său pentru refugiați și a încurajat peste 4.000 de donatori să-și susțină în continuare activitatea cu refugiații și solicitanții de azil din întreaga lume.

citește și...