O transsexuală thailandeză cumpără concursul Miss Univers pentru 20 de milioane de dolari

27.10.2022, 18:01

Un magnat media thailandez celebru și susținător al drepturilor transsexualilor a cumpărat Organizația Miss Universe pentru 20 de milioane de dolari, marcând astfel prima dată când organizatorul concursului de frumusețe va fi deținut de o femeie, a anunțat miercuri (26 octombrie) compania sa.

Jakapong “Anne” Jakrajutatip, CEO și cel mai mare acționar al JKN Global Group Pcl (JKN) (JKN.BK), este o celebritate în Thailanda, fiind protagonistă în versiunile locale ale reality show-urilor Project Runway și Shark Tank.

Ea a vorbit deschis despre experiența sa ca femeie transgender și a înființat, de asemenea, Fundația Life Inspired For Thailand pentru a milita pentru drepturile la demnitate și oportunități pentru persoanele transgender, potrivit Reuters.

Miss Universe intenționează să se extindă în Asia

Achiziția este “o completare puternică și strategică a portofoliului nostru”, a declarat Jakapong, adăugând că Miss Universe, cu conținutul său, oportunitățile de licențiere și de comercializare, intenționează să se extindă în Asia.

JKN își produce propriile emisiuni și distribuie în Thailanda conținut din străinătate, inclusiv documentare și drame de la Bollywood, în Thailanda. Acțiunile sale au sărit cu aproape 10% în primele tranzacții de miercuri (26 octombrie).

A cheltuit 1 milion de dolari pentru o operație de schimbare de sex

După ce a ajuns la succes financiar, a cheltuit 40 de milioane de baht (1 milion de dolari) pentru o operație de schimbare de sex și alte proceduri.

Concursul anual de frumusețe organizat de Organizația Miss Universe, care a fost co-deținută de Donald Trump între 1996 și 2002, este difuzat în 165 de țări și se desfășoară de 71 de ani.

Harnaaz Sandhu a fost încoronată Miss Universe la cea de-a 70-a ediție a concursului Miss Universe în decembrie 2021, la vârsta de 21 de ani, readucând coroana în India pentru prima dată în ultimii 20 de ani.

Un cercetător australian specializat în domeniul solar a câștigat un premiu tehnologic de un milion de euro în Finlanda

Miss Universe 2022 va fi cea de-a 71-a ediție a concursului Miss Universe, care va avea loc la New Orleans Morial Convention Center din New Orleans, Louisiana, în Statele Unite, pe 14 ianuarie 2023.

Harnaaz Sandhu din India o va încorona pe succesoarea sa la finalul evenimentului.

citește și...