Locul din lume care oferă 5.000 de euro sau o casă gratis. Condiţia pentru a primi banii

26.01.2022, 16:43

Roseto Valfortore oferă 5000 de euro pentru cei care se hotăresc sa se mute acolo și să înceapă o afacere, în micul sat din provincia Foggia. Aceasta este una dintre țările considerate și numite printre cele mai frumoase din Italia. Inițiativa este lăudabilă.

Roseto Valfortore, unul dintre cele mai frumoase sate din Italia, din provincia Foggia, are puțin peste 900 de locuitori. De ani de zile se încearcă depopularea satului.

Oferta pentru a te muta in Roseto Valfortore

Deci, ideea administrației este să convingă oamenii să se mute sau măcar să rămână acolo cu bani.

Datorită unei finanțări extraordinare din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale, municipalitatea condusă de primarul Lucilla Parisi, a decis să aloce 5 mii de euro în favoarea „noilor activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru” și care își transferă reședința și reședința obișnuită în municipiu”.

Cui îi este adresat apelul

Pe site – ul Primăriei este posibil să citiţi ambele apeluri şi să descărcaţi aplicaţiile pentru afaceri şi familii . Resursele totale alocate de Municipalitate, la dispozitia beneficiarilor, se ridica la 50 de mii de euro, iar facilitatile vor fi acordate intreprinderilor sau familiilor sub forma de granturi nerambursabile cu o suma maxima de 5 mii de euro pe cerere.

Apelul se adresează și familiilor în care există cel puțin o componentă rezidentă în Roseto Valforte.

În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a încuraja întoarcerea sau șederea în orașa unor noi activități prin garantarea unei contribuții economice unice și nerambursabile

Resursele vor fi alocate în ordinea cronologică de sosire a cererilor, în limita disponibilității fondurilor care ar putea fi majorate și într-o a doua fază. În cazul familiilor, informează Municipiul: „concesiunile vor fi recunoscute cu prioritate pentru familiile din care aparține cel puțin un cetățean rosetan”.

În ambele cazuri, cererile de grant trebuie depuse până la 28 februarie 2022, spun autoritățile.

citește și...